HS: Riku Riski kieltäytyi Huuhkajien Qatarin leiristä: ”En halunnut olla sillä matkalla mukana”

© Kuva: Juha Tamminen
La Ligassa Barcelona - Granada! Lyö veto ja hyödynnä talletusbonus!

Kun Palloliitto tiedotti marraskuussa järjestävänsä perinteisen tammikuun harjoitus- ja maaotteluleirinsä Qatarissa, päätös sai osakseen runsasta kritiikkiä. Vuoden 2022 MM-kisaisäntä Qataria on arvosteltu rajusti maan ihmisoikeustilanteen takia, stadioneita on rakennettu orjatyöksi verratuissa olosuhteissa ja kisojen rakennustöissä arvellaan joidenkin lähteiden mukaan kuolleen yli 1 200 rakennusmiestä. Pahimmissa arvioissa lukeman pelätään nousevan 4 000 uhrin tuntumaan, ellei mikään muutu.

– Jos viettäisimme minuutin hiljaisen hetken jokaiselle Qatarin MM-kisojen rakennustöissä menehtyneelle siirtotyöläiselle, turnauksen ensimmäiset 44 ottelua pelattaisiin hiljaisuudessa, norjalainen ammattiyhdistysjohtaja Hans-Christian Gabrielsen totesi lokakuussa Sport Biblen mukaan.

Reissuun kuitenkin lähdettiin, ja tiistai-iltana Huuhkajat kohtaa leirin ensimmäisessä ottelussaan Ruotsin. Yksi maajoukkueesta tuttu pelaaja matkasta kuitenkin kieltäytyi. HJK:n hyökkääjä Riku Riski oli päävalmentaja Markku Kanervan listoilla, mutta halusi jättää reissun väliin eettisten syiden takia. Näin kertoo jutussaan Helsingin Sanomat (HS:n koko juttu täällä).

– Sain kutsun, ja sen jälkeen keskustelin asiasta joukkueenjohtaja Lennart Wangelin ja päävalmentaja Markku Kanervan kanssa. Syynä päätökseeni olivat eettiset syyt ja arvot, joiden mukaan halusin toimia ja pitää niistä kiinni. Mielestäni se oli tärkeätä, Riski kertoi Helsingin Sanomille.

– He ymmärsivät asian, mutta olivat eri mieltä. Olin sitä mieltä, että olen päätökseni tehnyt ja pidin siitä kiinni loppuun asti. Minulla ei ole sen enempää oikeastaan lisättävää. Tämä oli aika selkeä asia. En halunnut olla sillä matkalla mukana.

Päävalmentaja Markku Kanerva sanoo kunnioittavansa Riskin päätöstä, eikä sulje mieheltä ovea maajoukkueeseen jatkossakaan.

– En voi sanoa, että olin eri mieltä. Kerroin, miksi tulemme tänne. Ennen kaikkea saamme kaksi hyvää peliä. Halusin tietää hänen perustelujaan, ja hän perusteli hyvin. En sano, että hän teki väärän päätöksen, Kanerva kertoi kantansa.

29-vuotias Riski on pelannut Huuhkajissa 26 ottelua, joissa hän on tehnyt neljä maalia. Viimeksi hänet nähtiin maajoukkueessa kesäkuussa 2017.

Riski pelasi kaudella 2018 Veikkausliigassa loukkaantumisen takia vain 22 ottelua. Niissä hän teki HJK:lle kuusi maalia ja syötti kolme.

Viasat Jalkapallo, Viaplay ja Viafree näyttävät Ruotsi–Suomi ottelun tiistaina alkaen kello 18.40.


400% bonus vedonlyöntiin: Talleta 10€ ja saat 50€ pelirahaa!

  1. Avaa pelitili Betsafelle alapuolen napista.
  2. Talleta 10€.
  3. Talletuksen jälkeen saat 50€ pelirahaa.

La Ligassa Barcelona - Granada! Lyö veto ja hyödynnä talletusbonus!