Portugalilaisluotsi José Mourinhon oli selitettävä Chelsean omistajalle Roman Abramovitšille, kuka on hyökkääjä Didier Drogba, kun hän toimi seurassa managerina.

Chelsea hankki Drogban ranskalaisesta Marseillesta vuonna 2004 ja maksoi hänestä noin 27 miljoonaa euroa. Varsinkaan Abramovitš ei voinut aavistaa, että norsunluurannikkolaisesta tulisi seuran kaikkien aikojen paras ulkomaalainen maalintekijä.

Maaliskuussa 41 vuotta täyttävä Drogba pelasi Chelseassa kahteen otteeseen, vuosina 2004-2012 ja 2014-2015. Hän pelasi Chelseassa 381 ottelua tehden niissä yhteensä 164 maalia. Drogba voitti lontoolaisten kanssa mm. neljä Valioliigan mestaruutta ja kertaalleen Mestarien liigan.

Mourinho muisteli beIN Sportsille, että hänen oli vakuutettava Abramovitš Drogbasta, josta venäläisomistaja ei ollut ikinä kuullutkaan.

– Drogba on sellainen tyyppi, joka on niin lojaali, ettei hän ikinä unohtanut, että toin hänet Marseillesta Valioliigaan, johon häntä ei edes odotettu, koska hän ei aloittanut kovin nuorena sillä tasolla.

– Hän oli pelannut Guingampissa, Marseillessa, Le Manissa. Muistan selkeästi, kun Abramovitš kysyi minulta kenet haluan hyökkääjäksi.

– Euroopassa oli paljon isoja nimiä siihen aikaan ja minä sanoin Drogban. ”Kuka hän on? Missä hän pelaa?” Minä vastasin: ”herra Abramovitš – maksa. Pulitä, äläkä puhu.

– Ja Didier oli ikoninen pelaaja Chelsealle ja Valioliigalle.

Mourinho sai viime joulukuussa potkut Manchester Unitedista, jossa hän toimi managerina kahden ja puolen kauden ajan. Drogba päätti uransa viime vuonna. Hänen viimeiseksi seurakseen jäi yhdysvaltalainen Phoenix Rising.