Atlético Madrid vahvisti viimein maanantaina pitkään velloneet huhut Álvaro Moratan siirtymisestä juniorivuosiensa seuraan. 26-vuotias Morata siirtyy Atléticoon puolentoista vuoden lainasopimuksella Chelseasa.

Maailmalle on levinnyt runsaasti sympatiaa osakseen saanut valokuva vuodelta 2004. Kuvassa 12-vuotias Morata toimii Atléticon pallopoikana ottelussa Atlético-Espanyol, ja pyytää Espanyolin maalivahdilta Carlos Kamenilta tämän pelipaitaa.

Fútbol Internacional

@MarcaFutbolint
Kameni: "Me acuerdo de aquel día y estoy orgulloso de que aquel chaval haya llegado a ser Morata"
marca.com/futbol/atletic…

Nyt 34-vuotias Kameni muistaa hyvin tapahtuneen.

– Muistan sen erittäin selvästi. Pelasimme maalittoman tasapelin ja torjuin (Fernando) Torresin rankkarin. Siksi Morata varmaan tulikin pyytämään paitaani myöhemmin, kamerunilainen kertoi Marcalle.

Kameni ei ole päässyt pelaamaan tällä kaudella vielä otteluakaan turkkilaisessa Fenerbahcessa. La Ligassa hän pelasi vuosina 2004-2017 peräti 13 kautta ennen siirtoaan Turkkiin – ensin kahdeksan vuotta Espanyolissa ja sitten viisi Málagassa. Kamenin meriittilistalta löytyy 334 La Liga -ottelun lisäksi myös kahdet MM-kisat ja viisi Afrikan mestaruusturnausta Kamerunin maalin suulla. Taannoista Moratan kohtaamista hän muistelee mielellään.

– Ajan myötä tällaiset valokuvat osoittavat, että meidän jalkapalloilijoiden pienetkin teot ovat tärkeitä. Meidän täytyy ymmärtää, että olemme lapsille esimerkkejä. Lapset arvostavat suuresti, jos lahjoitamme heille pyyhkeen, hanskat tai paidan. Se voi ilahduttaa tai kannustaa eteenpäin, Kameni korostaa.

[readmore from=Morata-Alvaro]

– Yllätyin jokin aika sitten, kun näin Álvaron puhuvan siitä kohtaamisesta kanssani. Se jää ikuisiksi ajoiksi sydämeeni. Olen suoraan sanottuna erittäin ylpeä siitä, että siitä pojasta kasvoi ajan saatossa Morata.

Kameni nousi tuona päivänä otsikoihin myös ikävistä syistä, sillä katsomosta heitettiin hänen eteensä banaani ilmeisen rasistisessa tarkoituksessa. Juuri tuolloin Morata ja kaksi muuta pallopoikaa lähestyivät maalivahtia.