Skotlannin toiseksi korkeimmalla sarjatasolla Greenock Mortonia valmentava Jonatan Johansson ei tunne olevansa valtavien paineiden alla, vaikka osa seuran kannattajista haluaisi hänet ulos.

Huuhkajien entinen hyökkääjä Johansson, 43, nimitettiin Mortonin manageriksi syyskuussa. Hänen ensimmäinen päävalmentajapestinsä on sujunut ailahdellen. Morton on kymmenen joukkueen Skotlannin mestaruussarjassa kuudennella sijalla 21 pelin jälkeen.

Viime lauantaina Morton putosi Skotlannin cupista neljännellä kierroksella häviämällä sarjaporrasta alempana pelaavalle East Fifelle vieraissa 1-2. Viime viikolla Morton kärsi myös sarjassa 1-2-tappion Alloa Athleticille. Osa cup-otteluun matkanneista Mortonin kannattajista vaati Johanssonia eroamaan.

Suomalaisvalmentaja otti vastuun tappiosta ja sanoi Greenock Telegraphille uskovansa yhä kykyihinsä.

– En tunne paineita fanien suunnalta, se on osa tätä työtä.

– Ymmärrän kannattajien turhautumisen. He tulivat tänne asti nähdäkseen joukkueensa häviävän heikoille maaleille. Ne olivat samat kannattajat, jotka tulivat viime viikolla (sarjaotteluun) Alloaan ja he tuntevat varmasti samaa turhautumista.

– Ennen näitä kahta ottelua meillä oli alla kaksi hyvää voittoa. Olimme itsevarmoja ja tunsimme olevamme oikealla tiellä, joten on vaikea sanoa, miksi näytimme niin hermostuneilta omalla rangaistusalueellamme.

– En ikinä kritisoisi kannattajia. He ovat jokaisen seuran selkäranka, joten heillä on oikeus olla turhautuneita koko joukkueeseen, pelaajiin ja minuun.

Johansson haluaisi vahvistaa joukkuettaan tammikuun siirtoikkunan aikana, mutta pelaajaliikennettä on ollut enimmäkseen vain seurasta ulos. Morton on hankkinut tammikuussa yhden uuden pelaajan, mutta viimeisen kahden kuukauden aikana seurasta on lähtenyt seitsemän.

Suomalaisluotsi sanoi tietäneensä jo syksyllä, että hänen on tehtävä muutoksia ryhmäänsä, mutta seuralta tuli selkeä viesti.

– Tiesin jo ottaessani työn vastaan, että tammikuussa olisi vaikeaa tehdä muutoksia.

– He (seurajohto) sanoivat, että täällä on paljon pelaajia ja että budjetti oli ylitetty, joten meidän oli päästettävä pelaajia menemään ja säästettävä hieman, jotta voisimme käyttää niitä säästöjä tässä siirtoikkunassa.

– Meidän on pitänyt karsia ryhmämme kokoa aika paljon, emmekä ole kyenneet hankkimaan ketään. Siinä se todellisuus vain on.

– Yritän käyttää osaa säästämistämme rahoistamme hankkiakseni pelaajia niille pelipaikoille.

– Mutta tässä ikkunassa se on vaikeaa, sillä hyvistä pelaajista käydään paljon kilpailua ja valitettavasti me emme ole tilanteessa, jossa voisimme kilpailla taloudellisesti.