Viime kaudella Veikkausliigassa pronssia juhlinut KuPS kuuluu tälläkin kaudella suuriin mitalisuosikkeihin. Seura on mennyt pitkäjänteisellä työllä eteenpäin monella sektorilla. Yksi asia, mikä laahaa kuitenkin perässä muihin kärkiseuroihin nähden, on heikot olosuhteet talviharjoittelulle.

– Se on valitettava tosiasia. Tilanne ei ole optimaalinen. Kuopiohallin kenttä on täysimittaisesta kentästä vain kaksi kolmannesta ja sitten on hiekkapohjainen kuplahalli. Olosuhteisiin pitää pystyä kuitenkin reagoimaan, eikä saa syytellä sitä, etteikö pystyttäisi harjoittelemaan. En usko, että KuPS antaa sillä kuitenkaan sen isompaa tasoitusta, entinen KuPS-hyökkääjä Ilja Venäläinen pohtii SuomiFutis-sivuston haastattelussa.

Keltapaitojen joukkue on pikkuhiljaa valmis alkavaan kauteen. KuPS on pystynyt pitämään jatkosopimuksilla hyvin ryhmänsä kasassa.

– Joukkue on jo aika hyvissä kuosissa. Yksi toppari on lähellä sopimusta ja sitten runko alkaakin olemaan jo Veikkausliigan tasolla. Uskon, että joukkue on kärkikamppailuun hyvinkin käyttökelpoinen. Pelejä on tänä vuonna vähemmän, joten voi olla, että kauden pystyy pelaamaan läpi pienemmällä ringillä. Tavoitteeksi on asetettu mestaruus. En tiedä, onko se jo tälle kaudelle vai vasta seuraavalle, ex-maalitykki sanoo.

– Viime vuosi oli haastava, mutta joukkue voitti toisen mitalinsa putkeen ensimmäistä kertaa sitten 1970-luvun. Jotain katetta koville puheille siis on, hän jatkaa.

KuPS:n yksi tärkeimmistä palasista on alkavalla kaudella jälleen kerran kapteeni Petteri Pennanen. Hän teki vastikään seuran kanssa kaksivuotisen jatkosopimuksen.

– Aivan jättimäisen tärkeä sopimus. Viime kaudella hänet valittiin pelipaikkansa parhaaksi ja hän oli todella isossa roolissa. Hän on Kuopion oma poika, joka osoittaa sopimuksellaan sitoutumista seuran tavoitteisiin.

Tammikuu jännittää

Venäläinen toivoo, että KuPS saa pidettyä nimimiehensä myös yli tammikuun kansainvälisen siirtoikkunan.

– Vielä on tammikuu, joten siirtoja voi tapahtua. Rasmus Karjalaista ja Immu Niskasta olen miettinyt, että he voisivat vielä siirtyä. Kuopiolaisena totta kai toivon, että he pelaisivat vielä vuoden ja nostelisivat kauden päätteeksi kannua.

Viime kaudella seuralle ennätystahtiin maaleja iskenyt Karjalainen täyttää huhtikuussa 23 vuotta. Hän alkaa olemaan siinä iässä, että siirto isompiin sarjoihin on hyvinkin ajankohtainen. Venäläisen mukaan kehittymisen kannalta siirto ei ole kuitenkaan vielä pakollinen.

– Hän ei ole pelannut niin montaa vuotta Veikkkausliigassa. Alla on yksi hyvä vuosi Kemissä ja yksi KuPS:ssa. En jaksa uskoa, että yksi lisävuosi saisi kehityskäyrää alaspäin, KuPS-legenda arvioi.

Karjalainen oli Huuhkajien mukana Qatarin leirillä ja onnistui kertaalleen maalinteossa. Osuma oli hyökkääjän maajoukkueuran ensimmäinen.

– Se antoi varmasti itseluottamusta ja uskoa tulevaan, vaikka kyseessä olikin niin sanottu talvimaaottelu.

Suomen Cup käynnistyy

Karjalainen ja kumppanit pääsevät testaamaan maalivirettään perjantaina, kun Suomen Cup alkaa vihdoin tämän kauden osalta. Cupin ensimmäisessä ottelussa KuPS haastaa Tampereella Ilveksen.

Kuopiolaisten riveissä on yksi viime kaudella Ilveksessä säväyttäneistä pelaajista, kun seitsemän liigamaalin Issa Thiaw pukee uutena pelaajana KuPS-paidan ylleen.

– Hän täydentää hyvin KuPS:n keskikentän Pennasen ja Reuben Ayarnan kanssa, Venäläinen kommentoi.

Perjantaina klo 18.30 pelattava Ilves-KuPS-ottelu aloittaa Suomen Cupin.

Jesse Happonen

>>Kaikki Suomen Cupin ottelut suorina lähetyksinä Ruudussa.