Helsingin Jalkapalloklubi voitti tiistaina Helsingin IFK:n Suomen Cupin lohkovaiheessa 1-0. Ottelu pelattiin Talin hallissa.

Peli lähti vauhdikkaasti ja hieman yllättäen HJK:n päädyssä käyntiin. HIFK sai parikin puolittaista hyökkäystä aikaiseksi, ja Mohamed Hussein oli päästä läpiajoonkin, mutta Faith Friday Obilor ennätti väliin.

Myös HJK:lla oli ensiminuuteilla paikkansa. Akseli Pelvas lähetti matalan keskityksen Tähtirintojen maalille, mutta Sebastian Dahlström ei yltänyt liukumalla palloon.

Hetkeä myöhemmin Klubin Lassi Lappalainen oli ujuttaa pallon takanurkkaan, mutta IFK-vahti Daniel Kollar hoiti tilanteen kunnialla.

Pallonhallinta siirtyi hiljalleen entistä enemmän HJK:n haltuun, mutta maalipaikoilla ei juurikaan juhlittu.

Reilun puolin tunnin jälkeen HJK yllätti kuitenkin HIFK:n täysin. Pirteästi esiintynyttä Lappalaista rikottiin ja Klubi sai vapaapotkun, jonka Riku Riski pelasi nopeasti lyhyenä. Riski sai pallon takaisin itselleen ja pääsi viimeistelemään rangaistusalueelta takanurkkaan. 1-0.

HJK onnistui toimittamaan pallon maaliin myös hetkeä myöhemmin, kun Obilor jatkoi Kaan Kairisen antaman vapaapotkun verkkoon, mutta tilanne liputettiin paitsioksi.

HIFK haki ratkaisuja penkiltä ja teki tauolla kaksi vaihtoa. Fernando Cózar ja Nikolas Saira jättivät kentän ja heidän tilalleen tulivat Mauro Severino ja Njazi Kuqi.

Toisen jakson alussa HJK otti vielä selkeämmin tahtipuikon itselleen, mutta tempo ei päätä huimannut. HIFK tukki välejä hyvin, eikä päästänyt Klubia etenemään.

Tauolla sisään tullut Severino oli jo karata Henri Toivomäeltä linjan taakse karkuun, mutta Klubi-toppari rikkoi tilanteessa ja otti ottelun ensimmäisen keltaisen kortin. HIFK nosti lähes koko pakkansa HJK:n rangaistusalueelle, mutta Jani Bäckmanin antama vapaapotku oli kehno.

HIFK koki tunnin tienoilla kovan kolauksen, kun konkaritoppari Hannu Patronen joutui jättämään kentän loukkaantuneena. Muoviviheriöltä poistui myös Mohamed. HIFK vaihtoi sisään Tino Palmaston ja Kevin Larssonin.

Vaihtorulettinsa aloitti myös HJK. Joonas Vahteran tilalle tuli Julius Tauriainen.

Tauriaisella oli kymmenisen minuuttia myöhemmin sauma tuplata Klubin johto, mutta hänen puskunsa epäonnistui.

HIFK laittoi jälkimmäisellä puoliskolla HJK:n ajoittain todella ahtaalle, mutta Klubi-vahti Maksim Rudakov piti maalinsa puhtaana.

Tähtirinnoilla oli vielä loppuhetkillä mainio paikka maalintekoon, kun Kuqi laittoi Bäckmanin vauhtiin oikealle laidalle. Bäckman haki keskityksellä maalin edustalta Severinoa, joka ei kuitenkaan ihan ehtinyt syöttöön väliin.

Lisäajalla HJK sai pelattua arvokkaita sekunteja kellosta, ja aikaa kului myös Matias Hännisen paikkailuun. Ottelu vihellettiin päättyneeksi seitsemän extraminuutin jälkeen.