23-vuotias suomalaishyökkääjä Vahid Hambo on lähellä siirtoa Romanian pääsarjaseura Astra Giurgiuun. Hambo on ollut joukkueen mukana harjoitusleirillä Turkin Antalyassa ja teki sunnuntaina maalin, kun Astra voitti harjoitusottelussa Farul Constantan 4-1.

Astra Giurgiun kotisivujen mukaan seura pyrkii saamaan Hambon siirtoasiat ja peliluvat kuntoon jo ennen perjantaina pelattavaa virallista kevätkauden avausottelua. Astra kohtaa tuolloin vieraskentällä Gaz Metanin.

Astra Giurgiun paras saavutus on Romanian mestaruus kaudella 2015-2016. Viime kaudella joukkue sijoittui viidenneksi. Syyskauden jälkeen seura on sijalla kuusi, 15 pistettä sarjakärki CFR Clujn perässä, mutta vain kaksi pistettä europaikoista.

Viimeisten viiden kauden aikana Astra Giurgiu on nähty kaksi kertaa Eurooppa-liigan lohkovaiheessa, kaudella 2014-2015 ja kaudella 2016-2017. Voitot se nappasi tällöin Dinamo Zagrebista, Viktoria Plzenistä ja Austria Wienistä, ja AS Roma sai tyytyä Romaniassa tasapeliin. Karsintavaiheissa Astra on pudottanut jatkosta muun muassa Lyonin ja West Hamin.

Muun muassa Sampdoriasta ja Brightonista jalkapallo-oppia hakenut Hambo on pelannut Veikkausliigassa 39 ottelua, joissa maaleja on syntynyt kymmenen. Parhaassa vauhdissaan bosnialaistaustainen kärkimies oli kevätkaudella 2015, jolloin hän teki FC Interille 13 Liigacupin, Suomen Cupin ja Veikkausliigan ottelussa 13 maalia ja antoi kaksi maalisyöttöä. Tehokas alkukausi poiki siirron Brightoniin, mutta pian alkoivat kiusallisen sitkeät polvivaivat, jotka ovat jarruttaneet pahoin urakehitystä.

Viime kaudella 193-senttinen edusti sekä SJK:ta että RoPS:ia. Seinäjokisten paidassa syntyi 15 sarjaottelussa kaksi maalia ja RoPS:n nutussa 11 pelissä kolme osumaa.

Kolmessa alle 21-vuotiaiden maajoukkueessa pelaamissaan maaottelussa Hambo osui tolppien väliin viisi kertaa.