Tuttua luotsia RoPS:iin seurannut HJK-laina rohkaistui aiemmista esimerkeistä: ”Tähtään samanlaiseen läpimurtoon”

© Kuva: Juha Tamminen
Lepopäivänä voi betsata Valioliigaa! Lunasta riskitön veto tai talletusbonus!

RoPS on saanut nauttia viime kausien aikana useiden HJK:sta tulleiden nuorukaisten läpimurrosta Veikkausliigan huipulle juuri omassa sinisessä peliasussaan. Timo StavitskiSaku Ylätupa ja Leo Väisänen jatkoivat matkaansa nopeasti jo ulkomaille, ja Lassi LappalainenLucas Lingman ja Lassi Järvenpää kuuluvat tätä nykyä veikkausliigapelaajien eturiviin.

Samaa reittiä kotimaisen futiksen parrasvaloihin tavoittelee nyt 19-vuotias Kalle Katz, joka siirtyi RoPS:iin lainalle HJK-sopimuksensa viimeisenä vuotena. Napapiirille nuorta topparia houkutteli ennen muuta tuttu valmentaja Toni Koskela, joka valmensi Katzia kaudella 2017 Kakkosessa pelanneessa Klubi 04:ssä.

– Toni Koskelalla oli iso vaikutus siirtoon. Se on hyvä, kun me molemmat tunnemme toisemme jo valmiiksi. Molemmat osapuolet myös tietää samalla, mitä tulemme saamaan toisiltamme. Tiedämme asenteet ja tavat käsitellä erilaisia tilanteita, Katz kertoo Veikkausliigan kotisivuilla.

– Mielestäni Toni on todella hyvä valmentaja ja varmasti yksi parhaista, joita minulla on ollut urani aikana. Hän on tosi vaativa, mutta samalla sopivan analyyttinen. Hän osaa analysoida tilanteita myös tunteiden ulkopuolella. Hän osaa käydä tilanteita läpi pelaajien näkökulmasta, joten hän ymmärtää pelaajia ja tietää futiksesta paljon.

Koskela yksin ei kuitenkaan vaakakuppia RoPS:n eduksi kallistanut, vaan syy oli ennen muuta suuremmat mahdollisuudet peliaikaan. HJK:n tähtisikermissä kun nuorten lupausten peliaika voi olla kortilla.

– Ykkösjuttu oli hakea peliaikaa, koska sitä ei ollut HJK:ssa niin paljon tarjolla kuin RoPS:ssa on mahdollista saada. Haluan sen peliajan kautta näyttää miten hyvä pelaaja oikeasti olen Veikkausliigatasolla, Katz korostaa.

Aiemmista rohkaisevista esimerkeistä Suomen poikamaajoukkueistakin tuttu Katz nostaa esille saman pelipaikan Leo Väisäsen, joka pelaa nykyään vakituisesti Hollannin Eerste Divisien sarjakärjessä FC Den Boschissa.

– Eniten minuun vaikutti se, miten Leo Väisänen pelasi RoPS:ssa kaksi vuotta. ”Leksalla” meni tosi hyvin. Koen olevani hänen kanssaan aika samanlainen pelaaja, niin sitä kautta pyrin tekemään samanlaisen läpimurron, Katz määrittelee.

RoPS-luotsi Koskela on kehunut helsinkiläislähtöistä puolustajalupausta ”sopivan ilkeäksi”, eikä Katz tätä määritelmää kaihdakaan.

– Osaan olla aika temperamenttinen välillä, mutta se on myös vahvuuteni. Mun asenne on kohdillaan ja pystyn ottamaan oikeita asioita irti oikeista asioista. Pystyn kääntämään temperamenttini myös hyväksi kiukuksi jos kentällä tapahtuu jotain sellaista, joka ei mene ihan kohdilleen, yhden veikkausliigaottelun urallaan pelannut Katz kuvailee.

Katzin ja RoPS:n kilpailukausi alkaa lauantaina 26.1., kun joukkue kohtaa Suomen Cupin avauspelissään vieraskentällä Ilveksen.

» Katso Veikkausliigan kaikki ottelut suorana Ruudusta!

Kerroinvertailu ottelulle SJK Seinäjoki - RoPS 19.08.2019

Lepopäivänä voi betsata Valioliigaa! Lunasta riskitön veto tai talletusbonus!
Edellinen artikkeliSJK-luotsi värväsi poikansa ruotuun: ”Kun pelaamme, hän ei ole minun poikani”
Seuraava artikkeliCristiano Ronaldon tuomiolla tyly seuraus – presidentti uhkaa viedä arvonimet