HJK:n hyökkäykseen jäi viime kauden jälkeen ammottava aukko, kun selvisi, ettei 21-vuotias Klauss jatka seurassa toista kautta. Brasilialaishyökkääjä teki Klubille 33 ottelussa 21 maalia ja voitti suvereeniin tapaan Veikkausliigan maalikuninkuuden. Klauss valittiin kauden päätteeksi Veikkausliigan parhaaksi pelaajaksi.

Klauss pelasi Helsingissä lainalla bundesliigaseura Hoffenheimista. Hyökkääjä antoi marraskuussa Bildille haastattelun, jossa hän kertoi haluavansa jatkaa uraansa mieluiten lainalla saksankielisessä maassa, mikäli pelipaikkaa Hoffenheimista ei vielä aukea.

Nyt Klaussin toiveen voi todeta toteutuneen, sillä itävaltalainen LASK Linz kertoi tiistaina solmineensa miehen kanssa kesään 2020 ulottuvan lainasopimuksen. 190-senttinen Klauss pelaa siis Itävallassa seuraavat puolitoista kautta.

Samaan hengenvetoon Klaussin oikeudet omistava Hoffenheim tiedotti jatkaneensa Klaussin sopimusta vuodella. Uusi sopimus ulottuu kesään 2022.

TSG Hoffenheim

@tsghoffenheim
#TSGUpdate❗️

Die #TSG verlängert den Vertrag mit João #Klauss de Mello um ein weiteres Jahr bis zum 30. Juni 2022. In einem nächsten Schritt wird der brasilianische Mittelstürmer bis zum 30. Juni 2020 an den Linzer ASK ausgeliehen.

🗞️ goo.gl/rVtGuG

Linz on parhaillaan Itävallan pääsarjassa toisena, 14 pistettä sarjaa ylivoimaisesti johtavan RB Salzburgin takana.

Uutista päivitetty 8.1. klo 11.50 tiedolla Klaussin jatkosopimuksesta Hoffenheimiin.