Veikkausliigan viime kauden kuutonen VPS jatkaa sinnikkäästi uuden maalivahdin etsintää. Vaasalaisten viime kauden torjujista Samu Volotinen siirtyi jo Bosnian ja Hertsegovinan päsarjaan ja virolainen Marko Meerits hakee parhaillaan pelipaikkaa ruotsalaisesta GAIS:sta.

Maalivahteja kävi VPS:n harjoituksissa näytillä jo syksyllä, ja tälläkin viikolla taitojaan seuran valmennusjohdolle esittelee peräti neljä eri veräjänvartijaa. VPS:n valmentaja Petri Vuorinen myöntääkin maalivahtietsinnän olevan nyt seuran tärkeä prioriteetti.

– Maalivahdit ovat tällä hetkellä se, mitä me haemme joukkueeseen. Tänään mukana oli kolme maalivahtia ja vielä on tulossa jokunen maalivahti testiin, Vuorinen totesi VPS:n kotisivuilla.

Osaamistaan esittelevät viimeksi KPV:ssa pelannut Riku Lelo Lun Koka, Salon Palloilijoissa torjunut Santeri Aaltonen, saksalaissyntyinen Martin Kompalla ja ranskalainen Vincent Dorel.

26-vuotias Kompalla on Borussia Mönchengladbachin juniorikoulun kasvatti, joka pelasi nuorempana A-juniorien Bundesliigaa. Aikuisiällä kokemusta on karttunut Saksan neljänneltä sarjatasolta Regionalligasta. Kompalla on pelannut myös Puolan nuorisomaajoukkueissa.

Kompallan ikätoveri Dorel on Ligue 1 -seura Rennesin kasvatti, joka pelasi viimeksi romanialaisessa SSC Farul Constantassa. Aiemmin Dorel on pelannut Ranskan alemmilla sarjatasoilla sekä Englannin neljännellä ja viidennellä sarjaportaalla Plymouthissa ja Torquay Unitedissa.

– Uskon, että tänä vuonna maalivahdin rooli tulee korostumaan vielä enemmän kuin aiemmin. Me tarvitsemme ison tuen sinne taakse, Vuorinen korostaa vielä pelaajakartoituksen tärkeyttä.