Wayne Rooneyn pidätyskuva julki – selvisi lopulta pienillä sakoilla

© Kuva: Getty Images

MLS-seura DC Unitedille viime kaudella läjäpäin maaleja paukutellut Wayne Rooney joutui joulukuussa vaikeuksiin poliisin kanssa nykyisessä asuinmaassaan Yhdysvalloissa. 33-vuotias Rooney pidätettiin Washington-Dullesin lentokentällä Virginian osavaltiossa 16. joulukuuta. Hänet päästettiin kuitenkin vapaaksi ilman takuumaksua.

Syynä Rooneyn pidätykseen oli juopumus julkisella paikalla ja kiroilu. Entinen Englannin ja Manchester Unitedin kapteeni oli lentokentällä matkalla Saudi-Arabiassa pidettyyn urheilutapahtumaan. Rooneylle määrättiin rikkomuksestaan lopulta pieni, 25 dollarin sakko, jonka hän maksoi viime perjantaina.

Virginian osavaltion laki kieltää ”julkisella paikalla tapahtuvan syvän kiroilun tai päihtyneenä esiintymisen, riippumatta siitä, onko päihtymys alkoholin, narkoottisten huumeiden tai muiden päihteiden aiheuttamaa”.

DC United myönsi asiasta kertoneelle Goalille olevansa tietoinen Rooneyn pidätyksestä, mutta kieltäytyi kommentoimasta asiaa syvemmin, koska asia on ”Rooneyn henkilökohtainen asia”.

Rooneyn sopimus DC Unitedin kanssa jatkuu vielä kolme vuotta. Hän teki joukkueelleen debyyttikaudellaan 12 maalia 21 ottelussa ja hinasi lähes yksin Unitedin pudotuspeleihin. Rooney valittiin kauden päätteeksi DC Unitedin MVP:ksi.

Syyskuussa 2017 Rooney pidätettiin rattijuopumuksesta. Tuolloin Evertonissa pelannut Rooney sai rangaistuksekseen kahden vuoden ajokiellon, sekä 100 tuntia yhdyskuntapalvelua. Lisäksi Everton sakotti Rooneylta kahden viikon palkan, eli noin 300 000 puntaa.

Rooney on sekä Manchester Unitedin että Englannin maajoukkueen kaikkien aikojen paras maalintekijä.