Mestarien liigassa pelattiin tiistaina neljännesvälierien viimeiset avausosat. Atlético Madrid voitti Juventuksen Wanda Metropolitanolla Espanjassa 2-0. Manchester City taas voitti Schalken Veltins-Arenalla Saksassa 3-2.

Atlético Madrid-Juventus

Atlétin pelaajat vaativat joukkueelleen rangaistuspotkua jo ensimmäisellä minuutilla, kun Antoine Griezmann loukkasi jalkaansa Juventuksen rangaistusalueella. Hän ampui pallon volleylla reippaasti ohi, mutta kolhaisi jalkaansa samalla Juventuksen pelaajaan, joka tuli peittämään laukausta. Erotuomari ei madridilaisten valituksista välittänyt.

Kaiken kaikkiaan ottelu lähti todella vauhdikkaasti käyntiin, ja tunteet kävivät kuumana molemmin puolin. Griezmann ja Diego Costa pitivät vieraiden puolustuksen varpaillaan ensimmäisillä minuuteilla, mutta Juventuskin pääsi nopeasti mukaan.

Costa hölmöili heti itselleen pelikiellon seuraavaan otteluun, kun hän yritti hiippailla muurista vastaan ja sai korttitilinsa täyteen. Kyseisen vapaapotkun ampui lopulta Cristiano Ronaldo, joka pakotti Atléti-vahti Jan Oblakin venymään parhaimmilleen tulisella kudillaan.

OptaJose

@OptaJose
100% - Cristiano Ronaldo was the only player with a 100% passing accuracy in the first half of Atletico de Madrid vs Juventus (22/22), but he made only two touches in the opposite box. Vigilance.

Atléti luuli jo saaneensa kaipaamansa pilkun 27. minuutilla, kun Mattia De Sciglio rikkoi Costaa. Rike tapahtui aivan rangaistusalueen rajalla, ja tuomari vihelsi lyhyen pohdinnan jälkeen kotijoukkueelle vapaapotkun, jonka ampui Griezmann. Juventuksen maalivahti Wojciech Szczęsny torjui yrityksen kulmapotkuksi.

Costan lisäksi toiseen osaotteluun pelikiellon hankki myös Thomas Partey, joka taklasi korttitilinsä täyteen avauspuolikkaan lisäajalla.

Possession: 40%-60%

VAR the main talking point at the break as neither side able to assert their dominance in the first half.

Toinen puoliaika käynnistyi yhtä railakkaasti kuin ensimmäinenkin. Costa pelattin heti ensimmäisillä minuuteilla läpiajoon, mutta hänen viimeistely-yrityksensä oli onneton.

Toisessa osassa ei nähdä myöskään Juve-pakki Alex Sandroa, joka tavoitteli palloa sääntöjen vastaisesti ja nappasi korttitilin täyttymiseen johtaneen keltaisen.

Hetkeä myöhemmin Griezmann sai sauman nostaa pallon yli Szczęsnyn, mutta puolalaistorjuja venytti näppinsä hädin tuskin palloon ja sai ohjattua sen ylärimaan. Juventuksen puolustus hoiti loput.

Atléti heilutti viimein verkkoja 70. minuutilla, mutta osuma hylättiin. Filipe Luísin nappikeskitys löysi maalilta Álvaro Moratan, joka puski pallon verkkoon. Costan tilalle vaihdettu Morata tönäisi kuitenkin tilanteessa Giorgio Chielliniä selkään. Tilannetta tarkistettiin tovi videolta ja lopulta peliä jatkettiin Juventuksen vapaapotkulla.

Seitsemän minuutin päästä Juven verkko heilui jälleen, ja tällä kertaa maali hyväksyttiin. Morata voitti kulmapotkussa pääpallon. Pusku pysähtyi vieraiden puolustukseen, mutta peliväline kimposi José María Giménezille, joka laukoi Atlétin lähietäisyydeltä johtoon. 1-0.

Avausmaalista kului vain muutama minuutti, kunnes kotijoukkue huudatti Wanda Metropolitanoa toistamiseen. Diego Godín sai hiuksenhienon osuman Griezmannin antamaan vapaapotkuun ja ohjasi pallon kohti Juventuksen maalia. Puolustus peitti jälleen ensimmäisen yrityksen, mutta Godín laukoi irtopallosta Atlétin kahden maalin johtoon. 2-0.

OptaJose

@OptaJose
2 - Diego Godín and Jose Maria Gimenez have scored in the same game for @atletienglish for the first time in all competitions. Uruguay.

Juventus painoi vielä viimeisillä minuuteilla päälle, muttei saanut arvokasta vierasmaalia aikaiseksi.

Schalke-Manchester City

Saksaan vieraaksi saapunut City näytti ensimmäisestä minuutista lähtien, miksi se on yksi kilpailun suurimmista voittajasuosikeista.

Sergio Agüero ja muut Cityn hyökkääjät pitivät huolen siitä, että Schalken puolustajilla pysyi hiki yllä.

Hurjavireinen Agüero iski otteluparin avausmaalin 18. minuutilla. Schalken maalivahti Ralf Fährmann laittoi puolustaja Salif Sanén pinteeseen antamalla hänelle heikon syötön, johon Cityn David Silva pääsi väliin. Silva tarjoili vierelleen Agüerolle, joka pisti pallon tyhjään maaliin. 0-1.

Schalke pääsi otteluun hiljalleen paremmin mukaan ja tuli tasoihin 38. minuutilla. Cityn toppari Nicolás Otamendi ei ehtinyt ottaa kättään pois tieltä, vaan blokkasi sillä Daniel Caligiurin laukauksen ja sai varoituksen. Pilkkua asettui ampumaan Nabil Bentaleb, joka upotti vetonsa oikealle puolelle. 1-1.

Hetkeä myöhemmin City hölmöili jälleen. Fernandinho repi rangaistusalueella Sanén kumoon. Cityn maalivahti Ederson Moraes oli tällä kertaa paremmin mukana Bentalebin laukauksessa, mutta algerialaisen kuti löysi taas tiensä verkkoon. 2-1.

OptaJoe

@OptaJoe
2 - Manchester City have conceded at least two goals in six of their seven games in the Champions League knockout stages under Pep Guardiola. Nerve.

A crazy end to the half sees them home side in front. 🤪

Cityn vaikeudet jatkuivat toisella puolikkaalla. Avausjaksolla ensimmäisen pilkun aiheuttanut Otamendi rikkoi sivurajan tuntumassa Guido Burgstalleria ja nappasi illan toisen varoituksensa.

OptaJoe

@OptaJoe
1 - Nicolás Otamendi has received his first red card for Manchester City in what was his 161st appearance for the club. Worsen.

Vieraat olivat argentiinalaisen kentältäpoistosta huolimatta hallitsevampi joukkue.

City tuli tasoihin 85. minuutilla. Oma koira puri Schalkea tuntuvasti. Saksalaisseurassa jalkapallo-oppinsa saanut Leroy Sané upotti upean vapaapotkun Fährmannin selän taakse. Hänet vaihdettiin kentälle vain hetkeä aikaisemmin. 2-2.

Varsinaisen peliajan viimeisellä minuutilla Schalken puolustus nukkui ja pahasti. Ederson lähetti maaliltaan pitkän, pitkän avauksen kohti Raheem Sterlingiä, joka sysäsi Bastian Oczipkan tieltään ennen kuin ujutti pallon takanurkkaan. 2-3.

Juventuksen ja Atlético Madridin toinen osaottelu pelataan 12. maaliskuuta Juventus Stadiumilla Italiassa. Samana päivänä Manchester City isännöi Schalkea Etihad Stadiumilla Englannissa.