Skotlannin suurseuran Celticin päävalmentajan Brendan Rodgersin odotetaan siirtyvän Valioliigaan Leicesterin manageriksi, kertoo BBC.

Celtic on antanut 46-vuotiaalle Rodgersille luvan neuvotella Leicesterin kanssa. Sky Sportsin mukaan Rodgers ilmoitti Celticin johtoportaalle maanantaina halustaan lähteä.

Leicester ilmoitti sunnuntaina antaneensa kenkää Claude Puelille, joka toimi joukkueen managerina lokakuusta 2017 lähtien. Kaudella 2015-16 sensaatiomaisesti Valioliigan mestaruuden voittanut Leicester on Englannin pääsarjassa parhaillaan 12. sijalla, kun 11 kierrosta on pelaamatta.

Aiempien lehtitietojen mukaan Leicester tiedusteli Rodgersia managerikseen jo aiemmin tällä kaudella, mutta tuolloin pohjoisirlantilainen ilmoitti tiettävästi, että haluaa jatkaa kauden loppuun Celticissä.

Paluu Valioliigaan on kuitenkin käsillä jo nyt. Rodgers on aiemmin valmentanut Englannin sarjoissa Watfordia, Readingia, Swanseaa ja Liverpoolia. The Heraldin mukaan Rodgers ottaa Leicesteriin mukaan Celticin taustaryhmästään Kolo Tourén ja Chris Daviesin.

Rodgers siirtyi Celticiin vuonna 2016. Hän on voittanut Glasgow’n suurseurassa kaksi Skotlannin liigan ja Skotlannin cupin mestaruutta sekä kolmesti Skotlannin liigacupin. Celtic johtaa tällä hetkellä, 27 kierroksen jälkeen, Skotlannin Valioliigaa kahdeksan pisteen erolla paikallisvastustajaansa Rangersiin.