Brasilia jäi jälleen rannalle nuorten MM-kisoista – Etelä-Amerikka sai uuden mestarin

Championship avaa vetosunnuntain! Nappaa talletusbonus tai riskitön veto!

Pitäisikö brasilialaisten olla huolissaan? Olkoonkin, että kisajoukkueesta jäivät pois seurajoukkuekiireiden takia muun muassa Real Madridin Vinicius Junior ja Bayer Leverkusenin Paulinho, oli viides sija Etelä-Amerikan alle 20-vuotiaiden mestaruusturnauksessa riipaiseva pettymys. Ja löytyihän Brasilian ryhmästä silti hehkutettujakin nimiä – vaikkapa kesällä Real Madridiin siirtyvä Rodrygo ja Barcelonaan matkaava Emerson.

Viides sija merkitsee samalla sitä, että Brasilia jäi toisen kerran peräkkäin rannalle alle 20-vuotiaiden MM-turnauksesta. Sama kohtalo odotti kisat loistavasti aloittanutta ja alkulohkonsa voittanutta Venezuelaa, joka hyytyi toisessa vaiheessa pahasti.

Oman hopeareunuksensa Brasilia sai siitä, että voittamalla päätösottelussaan Argentiinan se varmisti, ettei verivihollinen Albiceleste päässyt sekään juhlimaan mestaruutta. Maanosan parhaaksi U20-joukkueeksi kruunattiin sen sijaan Ecuador, jolle mestaruus tässä ikäluokassa oli maan historian ensimmäinen. Kuusi maalia tehnyt Ecuadorin Leonardo Campana oli kisojen maalikuningas.

Brasilia on viidellä mestaruudellaan Argentiinan jälkeen alle 20-vuotiaiden MM-kisahistorian toiseksi menestynein maa. Argentiinalla mestaruuksia on kuusi.

Tämänvuotiset alle 20-vuotiaiden MM-kisat pelataan Puolassa 23.5.-15.6. Lohkot arvotaan 24. helmikuuta. Ensikertalaisia kisoissa ei ole lainkaan.

Euroopan viisi osallistujaa ratkaistiin viime kesän EM-turnauksessa Vaasassa ja Seinäjoella. Suomi jäi kisoissa alkulohkoon, kun kisoihin lipun lunastivat Italia, Portugali, Ukraina, Ranska ja Norja.

Kaikki MM-kisojen osallistujamaat:

Puola (isäntä)
Italia
Portugali
Ukraina
Ranska
Norja
Qatar
Japani
Etelä-Korea
Saudi-Arabia
Senegal
Nigeria
Etelä-Afrikka
Mali
Meksiko
Panama
USA
Honduras
Argentiina
Uruguay
Ecuador
Kolumbia
Uusi-Seelanti
Tahiti

Championship avaa vetosunnuntain! Nappaa talletusbonus tai riskitön veto!
Edellinen artikkeliSuomalaislupaus debytoi Englannin kolmostasolla – teki vaikutuksen konkariluotsiin jo ennen siirtoaan
Seuraava artikkeliNäkökulma: Nälkä kasvaa syödessä – vieläkin isompia ennätyksiä Teemu Pukin haarukassa