Norjan Eurosport kertoo, että eurokentiltä hyvin tuttu Slovan Bratislava on tiedustellut Tromsøltä 19-vuotiaan Onni Valakarin saatavuutta. Muun muassa iTromsø-lehden mukaan slovakialaisseura on jo kysynyt norjalaisseuralta, millaisella hinnalla Valakari voisi olla irrotettavissa.

Valakari siirtyi viime elokuussa TPS:stä isänsä Simo Valakarin valmennukseen Tromsøön, ja onnistui heti syyskauden aikana Norjan pääsarjassa erinomaisesti. Valakari teki 13 pelaamassaan ottelussa kaksi maalia ja päätti kauden kahdeksaan perättäiseen 90-minuuttiseen. Slovan Bratislavan huomion hän kuitenkin kiinnitti lopullisesti helmikuun alussa Turkissa pidetyllä harjoitusleirillä.

Eurosportin mukaan hyökkäävästä keskikenttäpelaajasta on kiinnostunut useampi seura Norjan ulkopuolella, mutta nimeltä se mainitsee vain Slovan Bratislavan. Tromsø päihitti slovakialaisseuran numeroin 3-2 helmikuun 2. päivä pelatussa harjoitusottelussa, ja Onni Valakari viimeisteli joukkueensa voittomaalin.

Juniorivuosinaan Onni Valakari on pelannut Käpylän Pallossa ja SJK:ssa. Veikkausliigassa hän teki viime kaudella TPS:lle 16 ottelussa neljä maalia.

Tromsøn kanssa Valakarilla on sopimusta vuoden 2021 loppuun saakka. Slovakian siirtoikkuna meni kiinni viime torstaina, joten huhuissa on mitä ilmeisimmin kyse tulevana kesänä tapahtuvan siirron mahdollisuudesta.

Valakari pelasi myös viime keskiviikon harjoitusottelussa Atlético Malagueñoa vastaan. Tromsø voitti pelin 2-1, mutta suomalainen itse oli panokseensa tyytymätön.

– En pelannut parasta otteluani. Otan siitä vastuun ja haluan katsoa eteenpäin. Huonoista peleistä täytyy vain ottaa oppia. En stressaa enkä mene paniikkiin, Valakari sanoi Eurosportille.

Tromsø-siirtoonsa Valakari on kaikin puolin hyvin tyytyväinen.

– Olisi ollut hölmöä, jos en olisi siirtynyt tänne. Olen ollut Tromsøssä puoli vuotta ja luulen, että kehityn joka päivä.

– On mahdotonta sanoa, missä olen 1-3 vuoden päästä. Jalkapallossa voi tapahtua kaikenlaista, mutta työskentelen omia päämääriäni varten ja minulla on oma aikatauluni. Teen sen eteen töitä joka päivä, Valakari sanoo.

[readmore from=Valakari-Onni]

Slovan Bratislava on Slovakian pääsarjahistorian menestynein seura. Se on voittanut kaikkiaan 12 Slovakian ja kahdeksan Tsekkoslovakian mestaruutta. Edellinen mestaruus on kaudelta 2013-2014. Kolme edellistä kautta ovat päättyneet kakkossijaan. Tällä kaudella se johtaa sarjaa suvereenilla 14 pisteen erolla.

Slovan Bratislava on myös pelannut europelien karsintavaiheessa kahdeksalla kaudella peräkkäin. Kaudella 2014-2015 se eteni Eurooppa-liigan lohkovaiheeseen, jossa se kuitenkin hävisi kaikki kuusi otteluaan. Viime kesänä Slovan eteni Eurooppa-liigan karsinnan kolmannelle kierrokselle, jossa Rapid Wien oli lopulta parempi yhteismaalein 2-5.