FC Inter voitti lauantaina Helsingin Jalkapalloklubin Suomen Cupin Veikkausliigan Lohko A:ssa 1-0. Ottelu pelattiin Turun Javenture-Areenalla.

FC Inter Turku LIVE

@FCInterTkuLIVE
Avauskokoonpano päivän otteluun on nimetty!

FC Inter - HJK klo 13.00 Javenture-Areenalla. #fcinterturku #hjk #suomencup #veikkausliiga #INTHJK

HJK Helsinki

@hjkhelsinki
🔵⚪️ INTER vs HJK klo 13:00

HJK XI:
88 Rudakov
3 Toivomäki
8 Rafinha
9 Riski
22 Kairinen
24 Lappalainen
27 Kouassivi-B
30 Vahtera
32 Obilor
33 Laitinen
61 Ollikainen

HJK Subs:
12 Källman
7 Vertainen
11 Pelvas
18 Peiponen
25 Vesiaho
37 Tauriainen
50 Väänänen

#HJK #SuomenCup

Inter siirtyi johtoon jo kolmannella minuutilla. Mikko Kuningas sai Álvaro Muñizilta pitkän syötön HJK:n puolustuksen selustaan. Hän sysäsi Kevin Kouassivi-Benissanin tieltään ja tykitti pallon oikeaan alakulmaan.

Klubi sai pelin juonesta nopeasti kiinni, mutta Inter vaikutti yhä vaarallisemmalta hyökkäyksissään.

Ottelun ensimmäinen varoitus nähtiin reilun puolen tunnin jälkeen, kun HJK-toppari Rafinha huitaisi pallontavoittelutilanteessa kädellään Timo Furuholmia kasvoihin.

HJK sai vielä toisenkin varoituksen ensimmäisellä jaksolla. Riku Riski syöksyi peittämään Daan Klinkenbergin purkua, mutta osui vain hollantilaisen jalkaan.

Vierasjoukkue oli lähellä maalintekoa 55. minuutilla. Joonas Vahtera pelasi Riku Riskin läpiajoon, mutta Inter-vahti Henrik Moisander tuli tolppien välistä oikea-aikaisesti vastaan.

Maalintekijä Kuninkaalla oli hetkeä myöhemmin tuhannen taalan paikka tuplata isäntien johtoo. Hän ohitti jo maalivahti Maksim Rudakovinkin, mutta tykitti pallon sivuverkkoon ja peitti pettyneenä kasvonsa.

HJK rakenteli hyökkäyksiään maltillisesti alakerrasta lähtien, mutta helsinkiläisten tontit olivat vähissä. Interin matala blokki piti vieraat kurissa. Kuningas myönsi Ruudun haastattelussa, että syvällä puolustaminen oli raskasta, mutta turkulaiset palkittiin kurinalaisuudestaan.

Inter on nyt voittanut molemmat pelinsä Suomen Cupissa. Se voitti aiemmassa ottelussaan IFK Mariehamnin 2-1. HJK kärsi nyt ensimmäisen tappionsa. Ensimmäisessä cup-ottelussaan se voitti HIFK:n 1-0 ja pelasi toisessa IFK Mariehamnin kanssa 2-2-tasapelin.