Honka voitti tiistaina Helsingin Jalkapalloklubin Suomen Cupin Veikkausliigan A-lohkossa 3-2. Ottelu pelattiin Talin jalkapallohallissa.

Hongan avauskokoonpano tänään vs HJK:
Murray; Sumusalo, Rasimus, Ivanov, Aalto, Hakola, Tammilehto, Suarez, Sejdiu, Kaufmann, Borjas

Vaihdossa: A. Paunio, Saarinen, Rahikka, Baah, Arifi, Etock, Salin

#meollaanhonka

Molemmat hakivat ensimmäisillä minuuteilla vielä peliään ja vaaralliset maalintekopaikat olivat harvassa.

Vajaan vartin tienoilla Hongan Abel Suarez väläytteli potkutekniikkaan volleylla, mutta boksin tuntumasta lähtenyt laukaus oli helppo kopattava Klubi-vahti Maksim Rudakoville.

Kummankin pelinrakentelu vaikutti ajoittain hieman verkkaiselta.

Lucas Kaufmann pääsi HJK:n puoliskolla puolenvaihtoon väliin ja ryntäsi kohti helsinkiläisten maalia. Hän tavoitteli keskityksellä Borjas Martínia, joka ei kuitenkaan aivan ennättänyt takatolpalle viimeistelemään.

HJK-laituri Lassi Lappalainen oli hyödyntää Henri Aallon arviointivirheen, kun hän yritti nostaa pallon yli Honka-vahti Tim Murrayn, mutta yhdysvaltalaistorjuja sai kurotettua näppinsä pelivälineen tielle.

Hetkeä myöhemmin Martín laukoi niukasti toisessa päädyssä takatolpasta ohi.

HJK siirtyi johtoon 44. minuutilla. Roni Peiposta rikottiin vasemmalla laidalla rangaistusalueen tuntumassa ja Klubille vihellettiin vapaapotku, jonka jälkitilanteessa oli ensimmäisenä yrittämässä Obilor ja sitten Riku Riski, joka painoi pallon sisään. 1-0.

Ensimmäisellä puolikkaalla pariin otteeseen väläytellyt Lappalainen oli riesa Hongan puolustukselle myös toisella jaksolla. Pari hänen yksilösuoritustaan jäi vain viimeistä silausta vaille vajaaksi.

HJK teki 55. minuutilla vaihdon, joka tuotti heti tulosta. Eetu Vertainen tuli Akseli Pelvaksen tilalle ja tarjoili noin minuutin myöhemmin syötön maalin edustalle Joonas Vahteralle, joka liukui pallon kohti maalia. Peliväline osui vielä tolppaan ja Hongaan pelaajaan matkallaan verkkoon. 2-0.

Vaihdosta irti päässyt Vertainen tuntui muutenkin olevan hyvällä pelipäällä. Hän oli jatkuvasti mukana rakentelemassa ja päättämässä HJK:n hyökkäyksiä.

Honka kavensi 78. minuutilla. Konsta Rasimuksen pitkä pusku löysi HJK:n linjan selustasta Martínin, joka otti pallon mukaansa ja tykitti sen voimalla etuylänurkkaan. HJK:n pelaajat ihmettelivät, missä oli paitsioliputus. 2-1.

Vain muutamaa minuuttia myöhemmin espoolaiset tulivat tasoihin. Juha Hakola jallitti Henri Toivomäkeä, kunnes sai oikean jalkansa vapaaksi ja ampui kierteisen kudin takanurkkaan 2-2.

Espoolaisten kiri ei ollut vieläkään ohi. Robert Ivanov puski 89. minuutilla kulmapotkusta Hongan johtoon. 2-3.

HJK on nyt pelannut cupissa neljä ottelua, joista se on voittanut yhden ja hävinnyt kaksi. Klubi on lohkossa viimeistä edellisenä eli viidentenä, ja se on kärkijoukkue FC Lahden lisäksi ainoa joukkue, joka on pelannut neljästi. Kolme ottelua pelannut Honka nousi toiseksi, kolmen pisteen päähän Lahdesta. Espoolaisilla on tilillään kaksi voittoa ja yksi tappio.