IFK Mariehamnilla on kaudella 2019 hollantilainen topparipari. Tammi-helmikuun vaihteessa joukkueeseen kiinnitettiin Rick Ketting ja nyt seura on päässyt sopimukseen toisen hollantilaisen keskuspuolustajan Robin Buwaldan kanssa. Buwaldan sopimus on kaksivuotinen.

Puolustajahankinnan myötä IFK Mariehamnin joukkueen kerrotaan olevan nyt koossa.

24-vuotias Buwalda siirtyy Ahvenanmaalle Hollannin toiselta sarjatasolta NEC Nijmegenistä. Kevätkauden 2018 Buwalda pelasi lainalla Go Ahead Eaglesissa, jonka riveissä hän pelasi 18 ottelua Eredivisiessä. Pääsarjadebyyttinsä Buwalda teki jo kaudella 2013-2014, pelattuaan 19-vuotiaana kaksi ottelua Eredivisietä kasvattajaseuransa ADO Den Haagin kanssa. Kaikkiaan pääsarjapelejä on 188-senttisellä Buwaldalla pelattuna 20.

– Olemme nyt päässeet sopimukseen Suomen liigatasolla mitattuna meritoituneen topparin kanssa. Vaikka hän on vasta 24-vuotias, kyseessä on rutinoitunut pelaaja, jolla on vyöllä lähes sata ottelua Hollannin kahdella ylimmällä sarjatasolla, IFK:n seurajohtaja Peter Mattsson kuvailee Veikkausliigan kotisivujen uutisessa.

– Uskomme että olemme Robinissa saaneet erittäin hyvän topparin.