Ilves ja keskikenttäpelaaja Janne-Peikka Laine ovat solmineet sopimuksen, joka kattaa kaudet 2019 ja 2020. Sopimuksessa on lisäksi seuran optio kaudesta 2021.

Laine, 18, allekirjoitti aiemman tänä talvena sopimuksen Ilveksen kakkosjoukkueen kanssa, mutta talven hyvät otteet poikivat sopimuksen Veikkausliiga-joukkueeseen.

– Asetin itselleni talvikauden tavoitteeksi, että saan sopimuksen Veikkausliiga-joukkueeseen. On kiva huomata, että hyvä harjoittelu palkitaan ja olen nyt osa joukkuetta. Kova työnteko jatkuu ja tavoitteenani on saada mahdollisimman paljon peliminuutteja Veikkausliigassa jo tulevalla kaudella, kommentoi Laine seuran sivuilla.

Päävalmentaja Jarkko Wiss on tyytyväinen pelaajan kehitykseen.

– ”Japen” potentiaali ja taidot on ollut kaikkien tiedossa jo pitkään. Viimeisen vuoden aikana hän on jatkanut kehittymistään sekä kasvanut niin fyysisesti kuin henkisestikin. Japella on hyviä ominaisuuksia, joiden avulla hän voi luoda itselleen hienon uran, mikäli kehittyminen jatkuu samaan tapaan. Seuraava askel on peliajan saaminen Veikkausliigassa ja tämän eteen hänen on tehtävä kovasti töitä joka päivä harjoituskentällä.

Laine on pelannut Ilveksen edustusjoukkueessa neljä ottelua, joista kolme on ollut tämän vuoden Suomen Cupissa. Hän debytoi Veikkausliigassa viime kaudella lokakuussa Rovaniemen Palloseuraa vastaan.

Perjantaina vastaavan sopimuksen allekirjoitti Ilveksen kanssa myös 19-vuotias hyökkääjä Eemeli Raittinen.