Italian kolmanneksi sarjatasolla todistettiin ennennäkemätön ottelu, kun Pro Piacenza hävisi AC Cuneolle järisyttävin 0-20-lukemin viime sunnuntaina.

Talousongelmista kärsivän Piacenzan pelaajat ja valmentajat ovat joko jättäneet seuran tai menneet lakkoon maksamattomien palkkojen takia, eikä seuralla ole ollut mahdollisuutta pelata viimeisiä sarjaotteluitaan.

Piacenza on luovuttanut jo kolme ottelua Serie C:ssä tällä kaudella. Neljäs johtaisi seuran diskaamiseen koko sarjasta.

Välttääkseen luovutustappion, Piacenza nimesi pienimmän mahdollisen kokoonpanon Cuneota vastaan. Sen lisäksi että pelaajia oli vain seitsemän, kukaan heistä ei ollut vielä täyttänyt 20-vuoden ikää. Neljän miehen vajaalla pelaava vierasjoukkue koostui siis seuran junioreista.

Lue ottelusta lisää täältä

Italian jalkapalloliiton presidentti Gabriele Gravina ei ollut ottelusta mielissään, tulkiten sen ’loukkauksena urheilua kohtaan’.

– Mitä Cuneossa tapahtui, oli loukkaus urheilua ja sen periaatteita kohtaan, Gravina kertoi Goal.comin mukaan.

– Tällaisessa surrealistisessa tilanteessa, Italian jalkapalloliiton tehtävä on valvoa kaikkia sääntöjä, suojata fanien intohimoa, toimivaa yrittäjyyttä ja sarjamme uskottavuutta. Tämä tilanne, jonka valitettavasti jouduimme todistamaan, saa luvan jäädä viimeiseksi farssiksi.

Cuneon maaliero kaksinkertaistui Piacenza-voiton myötä, kun taas maalipörssin huippua tavoittelevat hyökkääjät Hicham Kanis ja Edoardo Defendi tekivät pelissä vastaavasti kuusi ja viisi maalia.

Piacenza, joka oli esimerkiksi AC Milan -legenda Filippo Inzaghin kasvattajaseura, ei ole Serie C:n ainut talousongelmista kärsivä joukkue. Viime viikolla Matera diskattiin sarjasta samaisten pulmien vuoksi.