24-vuotias Jere Uronen on nuoresta iästään huolimatta kuulunut jo vuosien ajan Huuhkajien ehdottomaan vakiokalustoon. A-maajoukkuedebyyttinsä Uronen teki jo 17-vuotiaana, ja nyt maaotteluita on kertynyt jo 31.

Urosen uskottiin hakeutuvan tulevana kesänä kenties isompien haasteiden perään, ja nostipa brittitabloidi Sun joulukuussa esiin jopa Arsenalin suomalaisesta kiinnostuneena seurana. Joulun alla Uronen kuitenkin solmi vuoteen 2022 ulottuvan jatkosopimuksen nykyisen seuransa Genkin kanssa, ja osoitti olevansa seurauskollinen pelaaja.

– Olen hyvin uskollinen ihminen, ja KRC Genkille paljosta velkaa. He poimivat minut pienestä ruotsalaisseurasta, olen ottanut täällä isoja askelia ja minua on aina kohdeltu hyvin. Siksi haluan antaa jotain takaisin, Uronen kertoi jatkosopimuksensa motiiveista Het Belang van Limburgin haastattelussa Voetbalnieuwsin mukaan.

Toden totta Uronen on pelannut ammattilaisuransa aikana vasta kahdessa ulkomaalaisseurassa. Kasvattajaseurastaan TPS:stä hän lähti jo 17-vuotiaana ja Allsvenskanin Helsingborgissa vierähtivät kaudet 2012-2015. Tammikuussa 2016 matka jatkui Belgiaan ja Genkiin.

Urosesta kerrottiin olleen monen seuran kiinnostunut. Hän itse mainitsee haastattelussa nimeltä Valioliigan, joka ei kuitenkaan erityisemmin miestä houkuttanut. Genkin pelitapa ja kunnianhimo kun ovat puolustajan mieleen.

– Saan tässä jalkapallofilosofiassa itsestäni parhaan esiin. En olisi onnellinen, jos vain heittäisin puolustuslinjasta pitkää palloa viikosta toiseen Valioliigassa. Haluan luoda syöttökuvioita ja hyökätä enemmän, Uronen jatkaa.

– Haluan pelata joka viikko voitoista. Uskon tähän urheilulliseen projektiin. Olen varma siitä, etteivät peliesityksemme ole pelkkää sattumaa, sillä tämä seura haluaa taistella mestaruudesta tulevinakin vuosina.

– Samaan aikaan voimme haaveilla myös Mestarien liigasta. En olisi ikinä antanut itselleni anteeksi, jos olisin jäänyt siitä kokemuksesta paitsi lähtemällä joukkueeseen, jossa voisin ansaita enemmän rahaa.

Uronen on kuulunut koko kauden ajan Genkin ehdottomiin luottopelaajiin, joskin tammi-helmikuussa pienet loukkaantumiset ovat vaivanneet. Uronen on tehnyt Belgian pääsarjassa yhden maalin ja syöttänyt neljä. Lukemalla hän on sarjan puolustajien syöttöpörsissä jaetulla kakkostilalla, Antwerpin norjalaispuolustaja Simen Juklerödin pitäessä kärkipaikkaa kuudella maalisyötöllään.

[readmore from=Uronen-Jere]

Sunnuntain Antwerp-ottelussa Uronen oli jälleen sivussa. Ottelussa päädyttiin maalittomaan pistejakoon. Genk johtaa edelleen sarjaa kahdeksan pisteen erolla kakkosena seuraavaan Club Bruggeen. Syytä huoleen lienee silti vähän siinä, että neljä viimeistä ottelua Jupiler-liigassa ja Eurooppa-liigassa ovat tuoneet Genkille kaksi tappiota ja kaksi tasapeliä.

Mikäli Genk paikkansa sarjan kärjessä pitää kauden loppuun asti, voi Urosen unelma toteutua ja hän voi palauttaa suomalaisvärin Mestarien liigaan muutaman vuoden hiljaiselon jälkeen. Belgian mestarijoukkueelle on tarjolla suora paikka Mestarien liigan lohkovaiheessa.