JJK ja PS Kemi ovat luopuneet paikoistaan Kakkosessa. Seurojen edustusjoukkueiden toiminta jatkuu Suomen neljänneksi korkeimmalla sarjatasolla, Kolmosessa.

Jyväskyläläisen JJK:n edustusjoukkueen toiminnasta vastannut JJK Keski-Suomi Oy totesi, ettei sillä ole taloudellisia edellytyksiä jatkaa toimintaansa.

– Tilanne nolostuttaa ja harmittaa. Valtava joukko kannattajia, työntekijöitä, tukijoita ja tietysti pelaajia ovat antaneet vuosien varrella kaikkensa, jotta jyväskyläläinen jalkapallo kilpailisi kansallisesti korkealla tasolla, kertoo seura tiedotteessaan.

– Haluamme muistuttaa, että vuosien aikana on maksettu yli kolme miljoonaa euroa verottajalle. Kerääntyneistä veroista on maksettu yli 98 %. Palkat on maksettu vuoden 2018 loppusyksyyn asti. Jyväskylän kaupungille maksut on pystytty maksamaan ajallaan, kunnes isot ongelmat alkoivat Veikkausliiga-kauden 2017 aikana.

JJK:n edustusjoukkue jatkaa toimintaansa JJK Jyväskylä ry:n alaisuudessa. Palloliiton määräysten mukaan sarjataso on todennäköisesti Itä- ja Keski-Suomen Kolmonen. JJK juniorit ry jatkaa toimintaansa normaaliin.

Apeista uutisista kertoi tiistaina myös PS Kemi. Seura kertoo tiedotteessaan, että PS Kemi Oy ei voi talousvaikeuksiensa takia jatkaa toimintaansa.

Tämän myötä PS Kemi Oy:n kilpailutoiminta ei jatku Palloseura Kemi Kings ry:n vuokraamalla sarjapaikalla Kakkosessa. Tulevalla kaudella ry:n alainen PS Kemi Akatemia jatkaa kuitenkin pelaamistaan Pohjois-Suomen Kolmosessa. Myös PS Kemin B-juniorijoukkue pelaa ry:n alaisena.

– Seura tiedotti tänään joukkuettaan ja vaikka mieli oli apea, niin pelaajat lupasivat jatkaa treenaamistaan kaikesta huolimatta. Yhteistyö uuden yhteistyökumppanin kanssa ei toteutunut alkuperäisen suunnitelman mukaan, mutta saatujen yhteyksien myötä yhteistoiminnan kehittäminen jatkuu edelleen, kertoo PS Kemi tiedotteessaan.

PS Kemi putosi viime kauden päätteeksi kolmen pääsarjasesongin jälkeen Veikkausliigasta. PS Kemi Oy luopui ensin Ykkösen paikastaan ja anoi paikkaa Kakkosesta. JJK pelasi viimeksi pääsarjassa kaudella 2017, mutta joukkue koki kaksi putoamista peräkkäin.