Manchester Unitedista joulukuussa kenkää saanut José Mourinho on myöntänyt syyllistyneensä veropetokseen. Tunnustuksen jälkeen Mourinholle langetettiin vuoden vankeusrangaistus. Hän kuitenkin hyvittää tuomionsa ehdollisen rangaistuksen sijaan sakkoina, joiden summaksi muodostui 182 500 euroa. Se lisätään jo aiemmin mätkäistyihin 2 miljoonan euron sakkoihin.

Tuomio on peruja vuosilta 2011-2012, jolloin ”The Special One” valmensi Real Madridia. Mourinhon syytettiin olevan Espanjan veroviranomaisille velkaa tuolta ajalta kaikkiaan 3,3 miljoonaa euroa. Syyttäjän mukaan Mourinho perusti pöytälaatikkofirmoja muun muassa Brittiläisille Neitsytsaarille kuvaoikeustuloja niiden kautta hallinnoidakseen. Näitä tuloja Mourinho ei ilmoittanut veroilmoituksissaan.

Espanjassa alle kahden vuoden tuomiot kärsitään tavanmukaisesti ehdonalaisina, ellei kyse ole väkivaltarikoksesta ja jos tuomittu on ensikertalainen.

[readmore from=Mourinho-Jose]

Viime vuosien aikana lukuisat muutkin eturivin jalkapalloilijat tai silmäätekevät ovat saaneet Espanjassa tuomionsa veropetoksista. Näiden joukkoon lukeutuvat muun muassa Cristiano Ronaldo, Lionel Messi ja Marcelo.

Toisin kuin äskettäin tuomionsa saaneen Cristiano Ronaldon kohdalla, Mourinhon oikeudenkäynnistä ei tiedotettu etukäteen espanjalaismedialle. Näinpä Mourinho pääsi käymään oikeustalolla kaikessa hiljaisuudessa ilman kameroiden loistetta.

Lähde: BBC