Kaksinumeroiset taululle – moista ylivoimaa ei Portugalissa yli 50 vuoteen

© Kuva: Getty Images
Jatkuuko Freiburgin alamäki perjantaina? Lue ennakko & lunasta talletusbonus!

Benfican on tällä hetkellä tyytyminen Portugalin pääsarjan kakkospaikkaan, pisteen sarjakärki Porton takana. Siitä se piti kuitenkin sunnuntaina huolen, että joukkueen maaliero on juuri nyt sarjan paras. Benfica nimittäin kohenteli maalieroaan murskaamalla kotikentällään Nacionalin peräti maalein 10-0.

Kyseessä on ensimmäinen kerta sitten vuoden 1965, kun jokin joukkue teki Portugalin pääsarjassa kymmenen maalia yhdessä ottelussa. Murskavoiton myötä Benfican maaliero on nyt +37. Se on tehnyt 21 ottelussaan yhteensä 57 maalia. Sarjassa kolmanneksi viimeisenä olevan Nacionalin maaliero on nyt puolestaan 20-45.

Benfica aloitti ottelun räväkästi mentyään johtoon jo 33 sekunnin pelin jälkeen Alex Grimaldon maalilla. Sitten sveitsiläinen Haris Seferovic osui kahdesti, mutta tauolle mentiin kuitenkin vielä maltillisissa 3-0 -numeroissa.

Toisella puoliajalla kuitenkin räjähti: João FelixPizziFerroRuben DiasJonas ja Rafa Silva kävivät kukin vuorollaan tuikkaamassa pallon pussiin – heistä Jonas ainoana kahdesti – ja niinpä taululla komeilivat ottelun päätteeksi 10-0 -numerot. Hattutemppua ei siis merkitty kenellekään, vaan maalintekijöinä kunnostautui peräti kahdeksan eri pelaajaa.

Maalintekoyritykset ottelussa kirjattiin Benfican hyväksi 24-5, ja laukaukset kohti maalia 14-2.

Edellisestäkin yli kymmenen maalin ottelusta vastasi Benfica, kaudella 1964-1965. Tuolloinkin se kukisti Seixalin maalein 10-0. Portugalin pääsarjaennätystä Benfica ei vielä uhitellut, sillä kaksi ottelua päättyi 1940-luvulla kesken toisen maailmansodan peräti 14-0 -lukemiin.

Benfica on voittanut nyt kuusi liigaottelua peräkkäin.

Jatkuuko Freiburgin alamäki perjantaina? Lue ennakko & lunasta talletusbonus!