Kolumbia vahvisti torstaina odotetun uutisen. Se on kiinnittänyt maajoukkueensa päävalmentajaksi portugalilaisen Carlos Queirozin. 65-vuotias Queiroz seuraa tehtävässään argentiinalaista José Néstor Pékermania, joka kieltäytyi syyskuussa jatkosopimuksesta henkilökohtaisten syiden vuoksi.

Queiroz on valmentanut viimeiset kahdeksan vuotta Iranin maajoukkuetta, jonka kanssa hän koki myös kahdet ryhdikkäästi sujuneet MM-kisat. Molemmissa kisoissa Queirozin valmennustiimiin kuului myös suomalainen kuntovalmentaja Mikko Kujala, joka siirtyi täksi kaudeksi Veikkausliigaan SJK:n organisaatioon.

MM-kisoissa Queiroz on nähty myös kotimaansa Portugalin käskyttäjänä vuonna 2010. Hän luotsasi myös Etelä-Afrikan vuoden 2002 MM-kisoihin, mutta jätti pestinsä kolme kuukautta ennen turnausta.

Viiden kauden ajan Queiroz toimi Manchester Unitedissa Sir Alex Fergusonin apulaisvalmentajana. Kaudella 2003-2004 hän luotsasi Real Madridia.

Queiroz on Kolumbian maajoukkuehistoriassa neljäs eurooppalainen valmentaja, ja tällä hetkellä ainoa eurooppalainen minkään Etelä-Amerikan maajoukkueen peräsimessä. Hänen sopimuksensa on kolmivuotinen.