Palloliiton liittohallitus vahvisti maanantaina pitämässään kokouksessa KuPS:n nousun Naisten Liigaan. Liigasta avautui paikka, kun puolustava mestari PK-35 Vantaa jäi ilman liigalisenssiä. Täydennysmenettelyssä ensimmäisenä ollut helsinkiläinen Pallokerho-35 ei hakenut liigapaikkaa, joten paikka meni jonossa seuraavana olleelle KuPS:lle.

Kuopiossa nähtiin marraskuun alussa seurafuusio, kun Pallokissat sulautui osaksi KuPS:ia. KuPS:n naisjoukkueen edeltäjä pelasi viime kaudella Naisten liigassa, mutta putosi pääsarjasta voitettuaan 24 ottelustaan vain yhden ja saatuaan yhdeksän pistettä.

PK-35 Vantaa pelaa näillä näkymin Naisten Ykkösessä, johon se sai lisenssin. Seura on tosin valittanut liigalisenssipäätöksestä Urheilun oikeusturvalautakuntaan. Jos PK-35 Vantaan valitus menee läpi, pelattaneen liigaa 11 joukkueella.

[readmore from=PK-35-Vantaa]

Liittohallitus totesi maanantain kokouksessaan myös, että Naisten Liigan lisenssin epääminen ei estä PK-35 Vantaan osallistumista Naisten Mestarien liigan karsintaan. Näin ollen on todennäköistä, että Suomea edustaa eurokentillä Ykkösessä pelaava joukkue. PK-35 Vantaa on pelannut Mestarien liigassa usein ennenkin hyvällä menestyksellä.

Liittohallituksen puheenjohtaja, KuPS-taustainen Ari Lahti jääväsi itsensä liigan täydentämistä käsitelleestä keskustelusta.

Liittohallitus keskusteli myös miesten A-maajoukkueen kohua herättäneestä matkasta maaotteluleirille Qatariin. Laajan yhteiskunnallisen keskustelun seurauksena Palloliittoon on nyt perustettu vaikuttamis- ja yhteiskuntavastuutyöryhmä, jonka toimialueeseen kuuluvat osaltaan myös eettiset asiat.