Kuuden minuutin VAR-sekoilu Serie A:ssa kuumensi tunteita – ”Tuntuu kuin meidät olisi ryöstetty”

© Kuva: Getty Images

Italian Serie A:ssa nähtiin sunnuntaina erikoinen tapahtumasarja, joka oli ensimmäinen laatuaan videotuomarisysteemi VAR:n käyttöönoton jälkeen.

Mattia Valoti iski SPAL:lle maalin 74. minuutilla maalin Fiorentinaa vastaan, kun ottelu oli tilanteessa 1-1. Erotuomari Luca Pairetto hylkäsi kuitenkin maalin ja vihelsi pilkun Fiorentinalle keskusteltuaan videotuomariston kanssa, koska SPAL-toppari Felipe oli rikkonut Fiorentinan hyökkääjää Federico Chiesaa toisessa päädyssä ennen maalin syntyä.

Valotin maalin ja Felipen rikkeen välillä peliä ehdittiin jatkaa jo 35 sekuntia. Valotin maalista taas ehti kulua minuutti ja 35 sekuntia, kunnes videotuomarit neuvoivat Pairettoa tarkistamaan tilanteen kentän laidalla sijaitsevalta ruudulta. Lopulta Jordan Veretout siirsi Fiorentinan rangaistuspotkusta 2-1-johtoon, lähes kuusi minuuttia Felipen rikkeen jälkeen.

Fiorentina voitti ottelun 4-1.

SPAL:n päävalmentaja Leonardo Semplici kirosi historiallista tapahtumasarjaa, joka käänsi ottelun heidän tappiokseen.

– Meille sattuu aina ensimmäisenä! kommentoi Semplici DAZN:n haastattelussa.

– Tällaista ei ole ikinä tapahtunut, mutta säännöt ovat sääntöjä, ja me jatkamme elämäämme. Me pelasimme mahtavan ottelun hyvää Fiorentinan joukkuetta vastaan.

– Ei ole helppoa siirtyä johtoon, luopua maalista ja sitten kärsiä 1-2-maali. Minusta (VAR:ssa) on joitain ongelmia, joihin tulisi puuttua.

SPAL:n seurapresidentti Walter Mattioli oli ottelun jälkeen raivoissaan.

– Tuntuu kuin meidät olisi ryöstetty.

– Tänään oli tapauksia, jotka tuomitsivat SPAL:n ansaitsemattomaan tappioon. Katsoin tilanteen uudestaan todella tarkasti. Jalkapallosta tulee naurettavaa, jos peli pysäytetään ja käydään läpi edelliset 5-6 minuuttia tuollaisen virheen takia.

Mattiolin mukaan Fiorentinaan pilkkuun johtanut rike oli muutenkin kyseenalainen. Hänen mielestään Chiesa kalasteli rangaistuspotkua.

– Se ei ole selkeä rike, hänen varpaansa joutui ehkä tallotuksi. Me tiedämme, ettei Chiesa ole luotettava, hän keksii rikkeitä tyhjästä, mutta me tiedämme, että se on hänen asenteensa.

– VAR teki jälleen väärän päätöksen kohdallamme, kuten teki Torinoakin vastaan. Pelin olisi pitänyt antaa jatkua, sillä SPAL meni ansaitusti johtoon.

– Seuraamme ei voi kohdella näin. Meitä pidetään ihan hölmöinä.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.