Veikkausliigassa nähdään tulevalla kaudella useita espanjalaispelaajia monen eri joukkueen paidassa. Tuoreimpana kasvona sarjaan siirtyy 25-vuotias Sergio Llamas, joka on solminut Rovaniemen Palloseuran kanssa yksivuotisen sopimuksen.

SOPIMUSUUTISIA: Keskikenttämies Sergio Llamas, 25, siirtyy Rovaniemen Palloseuraan.

Erittäin mielenkiintoinen tuttavuus. Vahvan espanjalaisen jalkapallokoulun kasvatti. Pelejä kovista sarjoista. Intoa tuntuu miehellä olevan.

Tervetuloa, Sergio 💙💙 !!

rops.fi/etusivu/uutise…

Keskikentän keskustassa parhaiten viihtyvä, mutta myös laidoilla pelannut Llamas on kotikaupunkinsa Álavan La Liga -seuran Deportivo Alavésin kasvatti. Llamas oli nostamassa Alavésia pääsarjaan kaudella 2015-2016, mutta ei kuitenkaan päässyt pelaamaan kasvattajaseuransa paidassa La Ligaa. Toisella sarjatasolla Segundassa Llamas on kuitenkin pelannut kaikkiaan 33 ottelua, joissa maaleja on syntynyt kolme.

Espanjan Cupissa Llamas on päässyt tunnustelemaan pääsarjavauhtia muun muassa Barcelonaa ja Espanyolia vastaan.

Viime kauden Llamas vietti lainapestillä kolmannella sarjatasolla Segunda B:ssä pelaavassa Real Uniónissa. Kesällä hän oli aikeissa siirtyä Japaniin, mutta siirto kaatui viisumiongelmiin. RoPS:iin siirtymisessä Llamasia auttoivat osittain myös luottomaalivahti Antonio Regueron kontaktit.

– Sergio on monikäyttöinen keskikenttäpelaaja, joka on parhaimmillaan kasin roolissa, mutta pystyy ottamaan myös hyökkäävämpää tai sisällä pelaavan laiturin roolia, RoPS:n päävalmentaja Toni Koskela kuvailee seuran tiedotteessa.

– Espanjalaisittain hän ymmärtää hyvin pelin eri vaiheita ja tunnistaa oikeat tilanteet. Teknisesti hänellä on korkea peruspelaamisen taso.

Rovaniemen Palloseuran nimi oli Llamasille jo entuudestaan tuttu.

[readmore from=Rops]

– RoPS on kasvava seura, joka tunnetaan pikkuhiljaa paremmin ja paremmin myös Euroopassa, Llamas kertoo.

– Minulle tämä on hyvä tilaisuus auttaa seuraa, ja samalla päästä mukaan europeleihin. Tietenkin toivon, että saan tätä kautta myös omaa nimeäni esille ja siten potkua ammattilaisuralle.

Sergio Llamas on käytettävissä jo RoPS:n seuraavassa Suomen Cup -ottelussa VPS:ää vastaan ensi lauantaina.