Manchester City voitti sunnuntaina toisen kerran peräkkäin Carabao Cupin eli Englannin Liigacupin mestaruuden. City kukisti Chelsean rangaistuspotkujen jälkeen. 120 peliminuutin aikana ei maaleja nähty.

Pelitapahtumia hallitsi pitkään Manchester City. Kerran Sergio Agüero sai pallon maaliinkin, mutta osuma hylättiin hiuksenhienona paitsiona VAR-tarkistuksen jälkeen. Hiljalleen myös Chelsea pääsi peliin paremmin mukaan, mutta hyvistä paikoista huolimatta Cityn maali pysyi koskemattomana.

Jatkoajalla parhaat hässäkät loi jälleen City, mutta erikoisin episodi nähtiin ilman muuta Chelsean leirissä. Espanjalaisvahti Kepa Arrizabalaga piteli pariin otteeseen takareittään ja makasi kentän pinnassa hoivattavana. Chelsea valmistautui tekemään vaihtoa ja lähetti jo kokeneen kakkosvahdin Willy Caballeron kentän laidalle.

Tällöin Kepa kuitenkin lähes raivostui ja viittilöi kentän laidalle vihaisesti pystyvänsä jatkamaan peliä. Toisin sanoen nuori veräjänvartija kieltäytyi tulemasta vaihtoon. Chelsean valmennusjohto oli äimistynyt ja tulistunut, ja Sarri oli jopa poistua koko stadionilta paiskottuaan ensin tovin kamojaan. Myös Caballero nähtiin surkuttelemassa kohtaloaan pukukoppitunnelin suulla.

Sekava tilanne jatkui lähes parin minuutin ajan, ja tunteet kiehuivat todella kuumina.

Sky Sports Football

@SkyFootball
😳 - Have you EVER seen anything like it!?

Maurizio Sarri tries to substitute Kepa Arrizabalaga for Willy Caballero, but Kepa refuses to come off and Sarri is absolutely FURIOUS! 😡

Kepa pelasi pelin loppuun asti, mutta Manchester Cityn Fernardinho sen sijaan ei. Fernardinho loukkasi nivustaan aivan varsinaisen peliajan lopulla ja linkutti suoraan pukukoppiin. Cityn onneksi cup-ottelussa sallittiin jatkoajalla neljäs vaihto.

Rankkarikisan alkajaisiksi Chelsean Jorginho lähetti löysän ja matalan vedon kohti maalin oikeaa tolppaa vetäjästä käsin. Cityn maalivahti Ederson torjui yrityksen jopa helposti. Sen jälkeen vuoroillaan onnistuivat Cityltä Ilkay Gündogan ja Sergio Agüero sekä Chelsealta Cesar Azpilicueta ja Emerson. Agüeron kehnohkoon yritykseen Kepa sai näppejään väliin, mutta pallo lirui kuitenkin verkkoon.

Chelsean toivonkipinä heräsi, kun Kepa onnistui torjumaan Leroy Sanén yrityksen, mutta heti seuraavaksi David Luiz suoritti ratkaisevan epäonnistumisen. Brassipuolustajan laukaus osui maalin tolppaan. Marginaalit olivat todellakin pienet, sillä Cityn viimeisen laukojan Raheem Sterlingin veto meni maaliin yläriman kautta.

City siis nostelee brittifutiksen kauden ensimmäistä pokaalia, mutta yksi asia on vuorenvarma: Kepan ja Maurizio Sarrin välisestä episodista tullaan vielä puhumaan.