Markku Kanerva paljasti uudessa podcast-ohjelmassa: Roman Eremenko on Huuhkajien käytettävissä EM-karsinnoissa: ”Samalla viivalla kuin muutkin”

© Kuva: Juha Tamminen

Suomen A-maajoukkueen päävalmentaja Markku Kanerva kertoi tuoreessa Sukupolvien Unelma -podcastissa, että Roman Eremenko, 31, on Huuhkajien käytettävissä maaliskuussa alkavissa EM-karsinnoissa.

Eremenko pääsi viime syksynä takaisin pelikentille kärsittyään pelikieltonsa doping-rikkomuksesta. Eremenko sai kahden vuoden kilpailukiellon, kun hänen verestään löytyi kokaiinia syksyllä 2016.

Eremenko pelasi syksyn Moskovan Spartakissa, mutta siirtyi tammikuussa FK Rostoviin.

– Ensimmäinen päivä helmikuuta istuimme alas ja puolitoista tuntia juttelimme asioista. Hänen päätöksensä oli se, että hän haluaa edustaa A-maajoukkuetta, mikäli valinta tulee.

– Hän ymmärtää myös sen, että näyttöjä tulee antaa ja hänen pitää olla kunnossa. Hän on sinänsä samalla viivalla kuin kaikki muutkin, Kanerva kertoi.

Kanervan mukaan Eremenkon päätös oli iloinen Huuhkajien kannalta. Kanerva myös kertoi, että Eremenkolla on ollut pieniä ongelmia lonkan kassa, mutta sen pitäisi olla pian kunnossa.

– Pelikäsitys ja oivallus on siellä. Se ei varmasti kovin helposti sieltä katoa, se on kuin pyörällä ajoa. Pelituntumaa hän ilman muuta kaipaa. Peli-ilo huokui selvästi, Kanerva analysoi Eremenkon edellistä peliä tammikuussa Moskovan Lokomotivia vastaan.

Kanervan mukaan Eremenko on monikäyttöinen pelaaja Huuhkajille. Rooli löytyy keskikentän keskustasta tai jopa hyökkäyksestä.

– Spartakissa hän pelasi vähän eri paikkoja, laidalla ja kymppipaikalla. Hän on monipuolinen pelaaja. Rostovissa hän on pelannut kasi-paikkaa 4-3-3-ryhmityksessä. Hänellä on kunnossa ollessaan paljon energiaa ja hän on tällainen box-to-box-pelaaja. Hänen apujaan pystytään käyttämään hyökkäyksen ja ennen kaikkea pelinrakenteluvaiheessa.

– Voi olla, että hän on toinen kärki (Huuhkajissa), mitä roolia hän on aiemminkin maajoukkueessa pelannut. Luulen, että keskisektorilta se pelipaikka löytyy, ei kuitenkaan topparin paikalta. Silloin (keskustassa) hän pääsee peliin paljon paremmin mukaan kuin laidalla, Kanerva totesi.

Kuuntele jakso tästä.