Kolme Lyonin pelaajaa joutui keskiviikkona murtovarkauden uhriksi, kun he olivat pelaamassa Mestarien liigan kotiottelussa Barcelonaa vastaan, kertoo uutistoimisto AFP.

Hyökkääjä Memphis Depayta ja keskikenttäpelaajia Lucas Tousartia ja Pape Cheikh Diopia odotti ikävä yllätys, kun he palasivat koteihinsa 0-0-tasapeliin päättyneen neljännesvälierän avausosan jälkeen.

Paikallinen poliisi sai ilmoituksen Depayn kotona tapahtuneesta murtovarkaudesta kello 00.45 tiistain ja keskiviikon välisenä yönä. Varkaat olivat menneet ikkunasta sisään ja vieneet asunnosta enimmäkseen vaatteita. Varastetun tavaran arvoa ei ole täsmennetty.

Depay joutui murtovarkauden uhriksi myös viime syyskuussa, kun hän oli Lyonin kanssa pelaamassa OGC Niceä vastaan. Tuolloin varkaat veivät häneltä tavaraa yli miljoonan euron edestä.

Tousartin kotoa oli hävinnyt tiistai-illan aikana laukku ja multimedialaitteita. Varkaat murtautuivat hänen asuntoonsa kellarin oven kautta. He yrittivät jäljistä päätellen murtautua myös Tousartin autoon.

Diopin taloon varkaat menivät terassin kautta ja veivät sieltä koruja ja merkkivaatteita.

Jalkapallopelaajien ja -toimijoiden koteihin kohdistuvat murtovarkaudet ovat yleistyneet viime aikoina Ranskassa etenkin Marseillen ja Pariisin alueilla.

Marseillen seurapresidentin Jacques-Henri Eyraudin kotiin murtauduttiin aiemmin tässä kuussa, kun hän oli joukkueen vieraspelissä Dijonissa.

Paris Saint-Germainin pelaajista Thiago Silva ja Eric Maxim Choupo-Moting ovat myös joutuneet yleistyneen ilmiön uhreiksi. Silvan taloon murtauduttiin joulukuussa, kun hän oli pelaamassa joukkueen kotistadionilla. Viime kesänä Pariisiin siirtyneen Choupo-Motingin taloon on murtauduttu tällä kaudella jo kahdesti, kerran marraskuussa ja kerran joulukuussa, jolloin varkaat kuitenkin pakenivat paikalta laukaistuaan hälytyksen.

PSG:n entisen päävalmentajan, nykyään Arsenalia luotsaavan Unai Emery asuntoon murtauduttiin joulukuussa 2017 ottelun aikana.