Marek Hamsikin seurajoukkuetilanne on tällä hetkellä varsin epäselvä. Italian liigassa toisena olevan Napolin kapteenin siirtoa Kiinaan pidettiin jo varmana, mutta nyt tilanne on ottanut huomattavaa takapakkia.

Keskiviikkona Napoli ilmoitti keskeyttäneensä keskikenttämiehen siirron Kiinan Superliigaan. Seuraa Napoli ei twiitissään maininnut, mutta kyseessä on italialaismedian mukaan Dalian Yifang, jonka uskottiin ostaneen Hamsik riveihinsä noin 20 miljoonan euron siirtosummalla.

Napolin mukaan sovitun kaupan ehdot Hamsikin siirrossa eivät täyttyneet. Isoin syy kaupan purkaantumiseen oli tiettävästi se, etteivät Dalian Yifangin maksuerät olleet alkuperäisen sopimuksen mukaisia suuruudeltaan.

Hamsikin asianajaja ja pelaaja-agentti Fabio Marrucco kertoi Radio CRC:lle torstaina slovakialaispelaajan olleen valmis lähtemään Kiinaan uuteen seuraansa ennen yllättävää takaiskua. Samalla Marrucco kertoi olevan yhä mahdollista, että Hamsik siirtyy Yifangin paitaan.

Nyt siis odotellaan, toteutuuko kohua aiheuttanut siirto lainkaan. Joka tapauksessa Napoli menettänee näillä näkymin pitkäaikaisen seuralegendansa, peräti 12 vuotta ja 519 ottelua seuran paidassa pelanneen Hamsikin, 31, joka ei Football Italia -sivuston mukaan osallistunut Napolin harjoituksiin torstaina

Serie A:ta Ruudulle selostavan Velja Engströmin mielestä 121 maalia Napolille tykittäneen seuraikonin lähtö joukkueesta ei voi olla näkymättä ryhmän sisällä. Hän ei kuitenkaan usko lähdön kirpaisevan joukkuetta turhan tuntuvasti.

– Hamsik on johtava pelaaja, joka on varmasti ollut esimerkillään todella tärkeä mies nuorille. Ei Napolillakaan ole keskikentälle liikaa Hamsikin kaltaisia pelaajia. Voi olla, että siirto vielä kostautuu, jos yksi ukko loukkaantuu, Engström sanoo SuomiFutis-sivustolle.

Fabián Ruiz on pelannut viime aikoina todella hyvin ja ollut jopa parempi kuin mitä Hamsik on ollut. Hamsikilla on ollut vähän heikko kausi pelillisesti, pientä vammaa ja vaikea päästä rytmiin, niin se pelillinen anti ei ole ollut sillä tasolla tällä kaudella millä se on ollut aiemmin.

– Sanotaan, että jos tämä siirto olisi tapahtunut kaksi vuotta sitten, niin se olisi ollut aikamoinen isku Napolille. Tämänhetkisillä esityksillä Hamsikin lähtö ei ole Napolille mikään mahdoton paikka.

Espanjalainen Ruiz, 22, pelaa Engströmin mielestä todella vahvaa debyyttikautta Serie A:ssa. Hän siirtyi Napoliin täksi kaudeksi La Ligaa pelaavasta Real Betisistä.

Kaksikko on luutinut tällä kaudella Serie A:ssa lähes saman määrän minuutteja. Hamsik ehti pelata 922 minuuttia 13 ottelussa, Ruiz samassa määrässä pelejä 886 minuuttia.

– Ruiz on näyttänyt pystyvänsä korvaamaan Hamsikin paikan. Varmaan tämä (Hamsikin lähtö) tekee hänelle tietyllä tavalla hyvää, koska nyt hän saa isomman roolin ja vielä varmemman avauksen paikan. Uskon, että Ruiz tulee vielä parantamaan tuosta, Engström ounastelee.

– Startti Napolissa ja Serie A:ssa on ollut lupaava, ja nyt hän pääsee ottamaan roolia. Uskon, että siinä voi olla Napolille sellainen monivuotinen, tulevaisuuden Hamsik.