SS: SJK:n huippulupaus tähtää läpimurtoon: ”18 on hyvä ikä lähteä ulkomaille”

© Kuva: Juha Tamminen

Espoosta kotoisin oleva Hongan kasvatti Maximo Tolonen teki vuosi sitten ison päätöksen, kun hän muutti omilleen ja siirtyi pelaamaan SJK:hon. SJK:n kausi meni alakanttiin ja valmentajakin ehti vuoden varrella vaihtua, mutta Tolonen uskoo kokemuksen kasvattaneen.

- Paljon muutoksia ja totuttelua ammattilaiselämään ja yksin asumiseen. Kokkaamaankin on pitänyt oppia lisää, Tolonen kertoo Seinäjoen Sanomien haastattelussa (koko juttu löytyy täältä).

Tolonen pelasi viime kaudella SJK:ssa veikkausliigauransa ensimmäiset 14 ottelua, mutta maalitili jäi nuorukaiselta vielä avaamatta. Tulevalla kaudella hän uskoo pystyvänsä parempaan.

–  Odotan itseltäni enemmän. Yritän päästä mahdollisimman isoon rooliin ja lyödä läpi tämän vuoden aikana. Uskon, että pystyn siihen.

Tolosen sopimus SJK:n kanssa kattaa kauden 2019, ja siinä on optio yhdestä lisävuodesta. Näppärä pelintekijä tähyää kuitenkin jo kansainvälisille kentille.

- Uskon, että jos tämä kausi menee hyvin, voi jo ulkomaita katsoa. 18 on ihan hyvä ikä alkaa katsoa eteenpäin, jos taso riittää. Peleissä se ratkeaa, Tolonen toteaa.

Kielitaidon puolesta Tolonen on valmista kauraa ulkomaille, sillä hän puhuu suomen lisäksi sujuvasti myös argentiinalaisen äitinsä äidinkieltä espanjaa sekä englantia. Tolosen perhe asui aiemmin Isossa-Britanniassa ja poika kävi peruskoulunsa englanniksi.