Suomalaishyökkääjä siirtyy Romanian pääsarjaan – uusi seura eurokentiltä hyvin tuttu

© Kuva: Juha Tamminen

Suomalaishyökkääjä Vahid Hambon siirtyminen Romanian pääsarjan Astra Giurgiuun on varmistunut. Astra tiedottaa kotisivuillaan Hambon 2,5-vuotisesta sopimuksesta.

Astra Giurgiu on voittanut Romanian mestaruuden kertaalleen, kaudella 2015-2016. Seura on nähty myös kaksi kertaa Eurooppa-liigan lohkovaiheessa, kausilla 2014-2015 ja 2016-2017. Matkallaan lohkovaiheisiin se pudotti näillä kerroilla Lyonin ja West Hamin.

Hambolla on Astrassa kovia kilpailijoita peliajasta, sillä seuran hyökkäyksestä löytyvät kamerunilainen Jacques Zoua ja romanialainen Denis Alibec. 27-vuotias Zoua on pelannut urallaan muun muassa Baselissa, Bundesliigaa HSV:ssä ja Ligue 1:tä Ajacciossa, sekä 26 ottelua Kamerunin A-maajoukkueessa.

28-vuotias Alibec puolestaan teki Astralle kausina 2014-2017 32 maalia 64 ottelussa, ja vuonna 2016 hänet valittiin Romanian vuoden jalkapalloilijaksi. Alibec käväisi nuorempana myös Internazionalessa ja Bolognassa.

Tällä kaudella Alibec on tosin pystynyt vain yhteen ja Zoua kahteen maaliin, joten ruuti on molemmilla ollut märkää.

Juuri 24 vuotta täyttänyt Hambo on HJK:n kasvatti, joka lähti jo teini-ikäisenä italialaisen Sampdorian juniorijoukkueeseen. Läpimurtonsa suuren yleisön tietoisuuteen Hambo teki keväällä 2015, kun hän teki Inter Turulle 13 maalia 13 ottelussa. Myös Pikkuhuuhkajissa onnistumisia sateli. 193-senttinen Hambo sai siirron englantilaiseen Brightoniin, mutta jatkuvat polvivammat eivät mahdollistaneet Englannissa onnistumista.

Viime kaudella Hambo pelasi Veikkausliigaa sekä SJK:ssa että RoPS:ssa. SJK:n paidassa syntyi kaksi maalia ja RoPS:ssa kolme.

Astra Giurgiu on parhaillaan Romanian pääsarjassa sijalla 6. Sarjakärki CFR Cluj on karannut 15 pisteen päähän, mutta kolmossijaan on matkaa vain seitsemän pistettä.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.