Tiedote Suomen Cup -löylytyksen jälkeen hämmentää: ”Tavoitteena ei jatkopaikka, siis tavoitteessa ollaan”

© Kuva: Getty Images

Jalkapallon Suomen Cup ja siihen tehdyt lukuisat muutokset ovat saaneet osakseen paljon kritiikkiä viime vuosina. Useimmiten kritiikki tulee kuitenkin kannattajilta tai median taholta, eikä ainakaan kovin suoraan seuroilta.

AC Kajaani on toista maata. Ykkösen kauteen valmistautuvat pohjoissuomalaiset hävisivät Tampereella toisen peräkkäisen lohkovaiheen ottelunsa, ja tällä kertaa TPV:lle varsin tylysti numeroin 0-6. Kajaanin jatkomahdollisuudet ovat murskatappion myötä hyvin vähäiset.

Kajaanilaisia sapettavat ilmeisesti samat asiat kuin monia muitakin alempien sarjatasojen seuroja – eli ainakin se, että kilpailua pelataan halleissa ja varsin puutteellisin, rakennusvaiheessa olevien joukkuein. AC Kajaani ei edes yrittänyt kierrellä motivaation puutetta omassa ”otteluraportissaan”, jonka julkaisemme tässä kokonaisuudessaan.

AC Kajaani kärsi toisen vierastappion Suomen Cupin lohkovaiheessa, häviämällä Tampereen TPV:lle rumasti 6-0 (2-0). Talvipelit Suomen Cup-kilpailussa eivät sovi kovin hyvin AC Kajaanin suunnitelmiin, jossa joukkuetta rakennetaan vain ja ainoastaan Ykkösen kilpailuun.

Nämä ns. harjoituspelien vastustajat ovat vaan niin kovia että ilonaiheita, saatikka tuudittautumismahdollisuuksia ”hyvänolon tunteeseen” ei vain pääse syntymään. Nähtäväksi jää mitä nämä kokemukset antavat sarja-avaukseen 27.4.2019. Tavoitteenahan on taas kolmen parhaan joukko!

Mutta jotakin hyvää kuitenkin; Suomen Cupin tavoitteena ei ole jatkopaikka… siis tavoitteessa ollaan!

TPV:n omassa otteluraportissa valmentaja Anssi Ylinen suhtautui murskavoittoon lakonisesti.

– Kun ottelu päättyy numeroilla 6-0, niin ei siinä kovin paljon ole kommentoitavaa. Me olimme aivan selvästi parempia, josta kertoo sekin, ettei vastustajalla ollut yhtään kunnon tekopaikkaa, Ylinen kommentoi.

AC Kajaanin erikoista tiedotetta kommentoi Twitterissä myös Suomen urheilun eettisen keskuksen SUEK:n tutkintapäällikkö Jouko Ikonen.

Jos tavoitteena ei ole jatkopaikka, niin silloin kilpailuun osallistuva ei pyri urheilullisesti parhaaseen lopputulokseen, vai, Ikonen kysyy.


Nappaa 20€ riskitön veto!

  1. Avaa pelitili Nordicbetille alapuolen napista.
  2. Talleta vähintään 20 euroa.
  3. Talletuksen jälkeen saat heti 20€ riskittömän vedon.