Monien maiden siirtoikkuna sulkeutui tammikuun päättyessä. Päättyneen tammikuun siirtoaika ei ollut ehkä rahankäytön mielessä räiskyvin, mutta muutamia isojakin diilejä nähtiin.

Kokosimme Transfermarkt-sivuston tietojen perusteella tammikuun kymmenen kalleinta pelaajasiirtoa yhteen.

10. Amadou Haidara, RB Salzburg – RB Leipzig (19 milj. €)

Malin maajoukkueen keskikenttäpelaaja Haidara, 21, vaihtoi seuraa Red Bullin konsernin sisällä. Hän aloitti uransa kotimaansa JMG Academy Bamakossa ja siirtyi Salzburgiin kesällä 2016. Hän pelasi ensin farmiseura FC Lieferingissä, mutta nousi pian Salzburgin ykkösjoukkueeseen. Hän ei ole vielä debytoinut uudessa seurassaan loukkaantumisen takia.

9. Talisca, Benfica – Guangzhou Evergrande (19,2 milj. €)

Jälleen yksi Kiinaan karannut huippulahjakkuus. Talisca, 25, pelasi viimeisen pelinsä Benfican paidassa jo kaudella 2015-16. Hän ajautui huhujen mukaan huonoihin väleihin portugalilaisseuran kanssa, joten hän lähti kahden vuoden lainalle turkkilaiseen Beşiktaşiin. Viime kesänä Guangzhou Evergrande hankki hänet keskikentälleen puolen vuoden lainasopimuksella, mutta kiinalaisseura ilmoitti jo ennen lainapestin päättymistä hankkivansa hänet.

8. Jonny Castro, Atlético Madrid – Wolverhampton (20,5 milj, €)

Valioliigan sarjanousija Wolves on varmasti tyytyväinen hankintaansa, mutta tämän kaupan suurimpana voittajana voidaan pitää Atlétia. Madridilaisseura hankki laitapuolustaja Jonnyn, 24, viime kesänä Celta Vigosta seitsemällä miljoonalla eurolla, mutta lainasi hänet välittömästi Englantiin. Wolverhampton käytti osto-option ja Atlético Madrid teki 13,5 miljoonaa euroa voittoa pelaajasta, joka ei ikinä pelannut seuran paidassa peliäkään.

7. Dominic Solanke, Liverpool – Bournemouth (21,2 milj. €)

Hyökkääjälupaus Solanken, 21, siirtokorvaus on oivallinen osoitus siitä, millaisia summia Valioliigan seurat käyttävät pelaajiinsa. Loukkaantumisista kärsinyt Solanke jäi Liverpoolin nokkimisjärjestyksessä kokeneempien kärkien taakse, eikä hän ole pelannut tällä kaudella vielä minuuttiakaan. Potentiaalia häneltä toki löytyy, ja hintaa hilaa ylöspäin myös se, että hän on Englannissa kasvatettu pelaaja.

6. Miguel Almirón, Atlanta United – Newcastle (24 milj. €)

Paraguaylaisesta keskikenttäpelaajasta Almirónista, 24, tuli Newcastlen seurahistorian kallein hankinta. Hänet valittiin kahdella edellisellä kaudella Yhdysvaltojen Major League Soccer -sarjan tähdistöjoukkueeseen ja hän voitti viime vuonna MLS:n mestaruuden Atlantan kanssa.

5. Krzysztof Piątek, Genoa – AC Milan (35 milj. €)

Puolalaiskärki on nousemassa kovaa vauhtia Euroopan hyökkääjäeliittiin. Piątek, 23, siirtyi kotimaansa Cracoviasta Genoaan viime kesänä 4,5 miljoonalla eurolla ja hän ylitti jo syksyllä kaikki mahdolliset odotukset. Piątek ehti pelata Genoassa vain 21 ottelua, mutta hän onnistui Rossoblùn väreissä maalinteossa 19 kertaa. Milanissa hän on pelannut kaksi ottelua ja tehnyt yhtä monta maalia.

4. Lucas Paquetá, Flamengo – AC Milan (35 milj. €)

”Uudeksi Kakáksi” tituleerattu Paquetá, 21, aloitti Euroopan valloituksensa. Brasilian A-maajoukkueessakin debytoinut nuorukainen on ottanut siirtonsa jälkeen jopa yllättävän ison roolin Milanin keskikentällä. Hän on pelannut Milanissa viisi ottelua ja ollut kaikissa niissä avauksessa.

3. Leandro Paredes, Pietarin Zenit – Paris Saint-Germain (40 milj. €)

PSG sai kaipaamansa keskikenttäpelaajan Paredesin, 24, muodossa. Argentiinan maajoukkuepelaaja on ehtinyt edustaa nuoresta iästään huolimatta jo useita suurseuroja. Kasvattajaseura Boca Juniorsista matka kävi AS Roman kautta Zenitiin, ja nyt hän siirtyi Ranskan ykkösseuraan.

2. Paulinho, Barcelona – Guangzhou Evergrande (42 milj. €)

Paulinhon, 30, ura on kulkenut viime vuosina hieman erikoisia reittejä. Hänelle naurettiin, kun hän jätti Tottenhamin kesällä 2015 ja siirtyi ensimmäisen kerran Evergrandeen. Sitten naurun kohteena oli Barcelona, joka pestasi hänet Kiinasta kaksi vuotta myöhemmin. Paulinho pelasi ihan kiitettävän kauden Kataloniassa, mutta hän lähti viime kesänä lainasopimuksella takaisin Guangzhou Evergrandeen, joka lunasti hänet optiolla omakseen.

1. Christian Pulisic, Borussia Dortmund – Chelsea (64 milj. €)

Chelsea hankki tässä diilissä maineikkaan huippulupauksen lisäksi sponsorien unelmapelaajan. Pulisic on jäänyt tällä kaudella Dortmundissa muiden laitapelaajien varjoon, mutta hän on myös väläytellyt osaamistaan useaan otteeseen. Hiljattain Yhdysvaltojen A-maajoukkuetta kipparoinut Pulisic lainattiin Dortmundiin takaisin vielä loppukauden ajaksi.