Veikkausliiga: Teemu Penninkangas hakee jatkoa europutkelle

© Kuva: Juha Tamminen

Täksi kaudeksi FC Interistä FC Lahteen siirtynyt Teemu Penninkangas ei ole paikallaan pysyvää sorttia. Alkavalla kaudella päällä on kolmen vuoden sisään yhtä mones pelipaita, nyt väriltään musta. Katse siintää yhä ulkomaille, kertoo kookas pakki Veikkausliigan haastattelussa.

Voit lukea alkuperäisen jutun täältä.

– Näen sen edelleen niin, että kun vaan vetää hyvän kauden, vielä on sauma lähteä.

Seinäjokelainen tiesi jo viime kauden päättyessä, että uutta suuntaa on taas haettava. Kotikulmien mielenkiinto oli yllättävän vähäistä.

– SJK ei ollut kovin aktiivinen varsinkaan tuossa loppuajasta. Kyllä sieltä soiteltiin jo kesällä ja kauden jälkeen pyydettiin käymään toimistolla, mutta kun oikeasti alettiin neuvottelemaan, sieltä ei kuitenkaan hirveästi ollut mitään.

Hieman samantyyppinen oli tilanne ulkomaan suunnitelmien suhteen.

– Odotimme Puolasta vahvistusta. Sieltä tuli signaali, että oli kiinnostusta ja että he selvittelevät minä päivänä lentäisin sinne. Mutta aika meni vaan lentolippujen odottamiseen, ei sieltä koskaan mitään tullut. Ei ollut nyt niinkään lähellä mitä esimerkiksi vuosi sitten, hän kertoi.

FC Inter voitti viime kaudella Suomen Cupin, ja pelaa siis tulevana kesänä europelejä. Penninkankaalle tämä on tuttua jokaiselta veikkausliigakaudelta vuosina 2014-2018. Kansainväliset pelit kelpaisivat myös Lahden paidassa.

– Ilman europaikkaa ei ole jääty vielä eikä jäädä tälläkään kaudella. Se on itselleni selkeä tavoite, kyllä se pitää raapia.