Viime kaudella Ykkösessä kahdeksanneksi sijoittunut AC Kajaani tiedotti torstaina viidestä hankinnasta.

Uusina sopimuspelaajina seuraan ovat liittyneet Thiago Trindade, Didis Lutumba-Pitah, Brite Andoh, Danila Yaschuk ja Giordano Piffero.

Brasilialaishyökkääjä Trindade, 30, on tuttu pelaaja Ykkösen seuraajille Oulun Palloseurasta kaudelta 2017. Hyökkääjä Lutumba-Pitah, 20, on aiemmin urallaan vaikuttanut pääkaupunkiseudun seuroissa ja siirtyy Kajaaniin Klubi 04:sta. Brasilialainen laitapuolustaja Piffero, 25, on pelannut valtaosan urastaan kotimaassaan sekä lyhyesti Portugalissa.

Vahvistuksista kenties mielenkiintoisimmat ovat venäläinen laitahyökkääjä Yashchuk ja samalla pelipaikalla viilettävä ghanalainen Andoh.

Yashchuk on Pietarin suurseuran Zenitin kasvatti, ja hän on pelannut Venäjän nuorten maajoukkueissa aina alle 21-vuotiaiden ikäluokkaan saakka.

Andoh, 20, taas on saanut kotimaansa mediassa lempinimen ”Ghanan ihmelapsi”. Hän siirtyy Kajaaniin ghanalaisesta Liberty Professionalsista. Andoh valittiin viime vuonna jalkapalloagentuuri Pro Ballin järjestämän kolmipäiväisen Ghana has talent -kilpailun voittajaksi. Kilpailuun osallistui pelaajia Ghanan pääsarjaseuroista ja niiden akatemioista. Andoh on pelannut Ghanan pääsarjassa 14 ottelua ja tehnyt neljä maalia.