HIFK otti nuoren norjalaisen lainalle – ”Hän pelaa kovin itsevarmasti ikäisekseen”

© Kuva: Juha Tamminen

Norjalainen Jakob Dunsby siirtyy Veikkausliigan sarjanousija Helsingin IFK:hon yksivuotisella lainasopimuksella kotimaansa toisella sarjatasolla pelaavasta Sandefjordista.

Dunsby, 19, pelasi jo ensimmäiset minuuttinsa HIFK:n paidassa perjantaina, kun joukkue hävisi Viron pääsarjaseura Paide Linnameeskondille Tallinnassa pelatussa harjoitusottelussa 1-2.

HIFK kuvailee Dunsbyä tiedotteessaan ”nopeaksi ja monipuoliseksi pelaajaksi, joka on taitava pallon kanssa sekä hyvä kaksinkamppailuissa ja tilanteissa, joissa palloa pelataan maalille”.

– Luulen, että taso on aika hyvä minulle, tämä on hyvä askel eteenpäin. Uskon voivani kehittyä sekä tulla paremmaksi pelaajana täällä. Tiedän, että IFK:ssa ollaan seurattu minua jonkin aikaa. Vuodenvaihteen jälkeen sain kutsun tulla harjoittelemaan IFK:n kanssa ja asiat etenivät lopulta toivottuun lopputulokseen. Kävimme keskusteluita sopimuksesta, ja nyt olen täällä ja toivon onnistuvani saaden peliaikaa Suomessa sekä samalla auttavani joukkuetta, Dunsby kertoo.

– Jakob on nopea pelaaja ja omaa hyvät valmiudet haastaa vastustajia. Hän pelaa kovin itsevarmasti ikäisekseen ja uskaltaa hyökätä rohkeasti. Tämä tekee hänestä vaarallisen vastustajan, HIFK:n urheilutoimenjohtaja Mika Lönnström kommentoi.

Transfermarkt-sivuston mukaan Dunsby on 174-senttinen keskikentän keskustan pelaaja. Hän ei ole vielä debytoinut Sandefjordin edustusjoukkueessa, joka putosi viime kauden päätteeksi Norjan pääsarjasta.


Nappaa 20€ riskitön veto!

  1. Avaa pelitili Nordicbetille alapuolen napista.
  2. Talleta vähintään 20 euroa.
  3. Talletuksen jälkeen saat heti 20€ riskittömän vedon.