Markku Kanerva on nimennyt pelaajaryhmänsä Suomen EM-karsintojen ensimmäisiin otteluihin Italiaa ja Armeniaa vastaan. Huuhkajat kohtaa vieraskentällä Italian lauantaina 23.3. klo 21.45 ja Armenian tiistaina 26.3. klo 19.

Huuhkajat

@Huuhkajat
Huuhkajat nimetty EURO2020-karsintojen avaukseen! 🇫🇮❤️

Päävalmentaja Markku Kanervan johtama joukkue kohtaa vierasotteluissa 23.3. Italian ja 26.3. Armenian.

Liput EURO2020-karsintojen kotiotteluihin 8.6., 5.9. ja 8.9.:
bit.ly/TUNNUSTAVARIA_…

#huuhkajat #ITAFIN #ARMFIN

Joukkueen ylivoimaisesti suurin yllätys on, ettei listoilta löydy Roman Eremenkon nimeä. Ensi viikolla 32 vuotta täyttävä Eremenko on pelannut maajoukkueessa viimeksi syyskuussa 2016. Sen jälkeen Eremenko kärsi kaksivuotisen doping-pelikiellon kokaiinikärynsä takia. 73 A-maaottelua pelannut keskikenttäpelaaja palloillee tätä nykyä venäläisessä Rostovissa, ja on pelannut viime aikoina täysiä 90-minuuttisia.

Markku Kanerva perusteli Eremenkon poisjääntiä loukkaantumisella ja riittämättömällä pelikunnolla. Miehet ovat käyneet kahdenkeskisiä keskusteluja, ja niiden mukaan Eremenko ei koe vielä olevansa täydessä tikissä. Hän on myös kärsinyt lonkan koukistajavammasta.

Poissa joukkueesta ovat loukkaantumisten takia laitapuolustajat Jukka Raitala ja Janne Saksela. Raitalaa vaivaa polvi- ja Sakselaa nilkkavamma. Sivussa on loukkaantumisen takia niin ikään Jasse Tuominen, joka pelasi isossa roolissa viime syksyn Nations League -otteluissa. Myös Simon Skrabbin valinta kariutui loukkaantumiseen.

Tuoreempia kasvoja joukkueessa ovat Leo Väisänen ja Lassi Lappalainen. Sauli Väisäsen pikkuveljelle A-maajoukkuekutsu on ensimmäinen. Lappalainen debytoi Huuhkajissa tammikuussa Qatarissa. Hän on nyt valitun maajoukkueryhmän ainoa veikkausliigapelaaja.

Uusvanhana pelaajana maajoukkueeseen kutsuttiin kokenut Kasper Hämäläinen, joka on pelannut Huuhkajissa viimeksi noin puolitoista vuotta sitten.

Kysymysmerkki on leijunut viime aikoina Jere Urosen, Paulus Arajuuren ja Sauli Väisäsen pelikunnon yllä. Lauantaina 16. maaliskuuta tiedotettiinkin, että Uronen jää joukkueesta pois loukkaantumisen takia, vaikka Kanervan mukaan pelaaja oli alkuun optimistinen sen suhteen, että hän pystyy Italiassa ja Armeniassa pelaamaan.

Suomen lohkon muut maat ovat Bosnia ja Hertsegovina, Liechtenstein ja Kreikka.

Juttua on täydennetty 17.3. klo 11.54: Urosen tilanne päivitetty.