Kolmesti peräkkäin Mestarien liigan mestaruutta juhlinut Real Madrid putosi jatkosta kotikentällään Santiago Bernabéulla Ajaxia vastaan. Ajax pelasi upean ottelun ja selvitti tiensä Mestarien liigan puolivälieriin.

Ajax meni jo kahden maalin johtoon, kun vasat 19 minuuttia oli pelattu. Hakim Ziyech sekä David Neres tekivät Ajaxin maalit ja molempiin osumiin näyttävän esityön teki Dusan Tadic.

Realin tuskaista avauspuoliskoa lisäsi vielä se, että molemmat laiturit, Vincius Junior sekä Lucas Vázquez, loukkaantuivat.

Ajax tehoili toisella puoliajalla upeita osumia. Upean pelin pelannut Tadic tykitti ensin Ajaxin 3-0-johtoon näyttävällä laukauksella vasempaan yläkulmaan boksin rajalta. Tilannetta edelsi kyseenalainen tilanne, jossa pallo näytti sivurajalla olleen yli viivan. Tilanne tarkastettiin VAR:n avulla ja pallo vietiin keskelle.

Tämän jälkeen Marco Asensio vielä kavensi, mutta lopullisen niitin Realin arkkuun löi Lasse Schøne. Ajax sai vapaapotkun vasemmalta laidalta ja Schøne tykitti upealla laukauksella pallon oikeaan yläkulmaan.

Ajax vei otteluparin yhteismaalein 5-1. Tiistain toisessa otteluparissa Tottenham selvitti vaivatta tiensä puolivälieriin voittamalla Borussia Dortmundin vieraissa 1-0 (yhteismaalit 4-0). Mestarien liiga jatkuu keskiviikkona, kun PSG isännöi Manchester Unitedia ja FC Porto kohtaa AS Roman Portugalissa.