LK: RoPS:n ”poikkeusvuosi” poiki mainion taloudellisen tuloksen – ghanalaisvahvistukset yhä jumissa kotimaassaan

© Kuva: Juha Tamminen
Ti klo 19:30 Dortmund-Bayern

Bundesliigan alun kunniaksi Viaplaylla on HUIPPUTARJOUS. Katso kaikki Bundesliigan matsit sekä Joel Pohjanpalon 2. Bundesliigan pelit alle kympillä kuussa! Ei sitoutumispakkoa. Viaplay nyt 9,99€/kk (norm. 29,99€).
NAPPAA TARJOUS

Rovaniemen Palloseura teki viime vuonna mainion taloudellisen tuloksen, kertoo Lapin Kansa.

Seuran toiminnanjohtaja Hannu Korhonen kertoi RoPS:n kevätkokouksessa, että tilikauden tulos on ”110 725,88 euroa voitollinen”. RoPS on viimeksi tehnyt voittoa vuonna 2010. Vuonna 2017 tulos oli 167 056,73 euroa pakkasen puolella.

– Tämä oli tietenkin poikkeusvuosi. Tästä ei saa muodostaa väärää kuvaa, tiukoilla ollaan edelleen, RoPSin puheenjohtaja Risto Niva muistutti Lapin Kansan mukaan.

– Uusia yhteistyökumppaneita tarvitaan, täydensi Korhonen.

Poikkeusvuodella tarkoitetaan RoPS:n saamaa rahapottia pelaajamyynneistä. Timo Stavitski siirtyi Ranskan pääsarjan Caeniin 600 000 eurolla, josta RoPS nettosi ”noin 400 000 euroa”. Leo Väisänen taas kaupattiin Hollannin toiselle sarjatasolle Den Boschiin.

– Maksoimme kasvattajarahoja lähes 100 000 euroa ja konsulttipalkkioita saman verran, kommentoi Niva.

– Ilman Stavitskin kauppaa olisimme tehneet hieman tappiota, mutta sen määrää on mahdoton arvioida, koska nyt pystyimme siirtokorvausten ansiosta remontoimaan mittavasti Bingotaloa, hoitamaan vanhoja velvoitteitamme ja investoimaan tulevaan.

Myös RoPS:n kausikorttikampanja poiki hienosti lipputuloja, reilut 287 000 euroa. Vuonna 2017 lukema oli noin 170 000 euroa.

RoPS lähtee tulevalle Veikkausliigakaudelle 518 000 euron pelaajabudjetilla. Viime kauden tavoite oli 448 00 euroa.

– Budjetissa on pientä kasvua, mutta viime kauden toteutuma oli noin 500 000 euroa, eli hieman budjetti meni yli, Niva täsmensi.

Hän myöntää, että bingon tulevaisuutta on mietittävä. Vielä toissa vuonna bingo teki voittoa noin 10 000 euroa, mutta viime vuonna tappiota tuli lähes 5 000 euroa.

RoPS tavoittelee myös tänä vuonna 100 000 euron voittoa, mitä edesauttaa pelaaminen europeleissä.

Rovaniemeltä kuuluu myös huonoja uutisia. Ghanalaisvahvistukset Issah Yakubu, Maxwell Arthur ja Ibrahim Issah ovat yhä jumissa kotimaassaan viisumiongelmien takia. Nigerian suurlähetystön prosessiuudistus hidastaa asian etenemistä.

– Ei tämä hyvältä näytä, sillä siirtoikkunakin menee kohta kiinni (10. huhtikuuta), Niva murehti.

- Pelikausi on jo menossa, pitää miettiä onko poikia järkevä tuoda tänne enää, kun harjoittelukin muuttuu niin paljon. Ehkä sitten kesän ikkunassa (aukeaa 10. heinäkuuta).

RoPS ei ole vielä päättänyt, hankitaanko ghanalaisten tilalle korvaavia pelaajia. Nivan mukaan pelaajabudjetissa on pysyttävä.

Ti klo 19:30 Dortmund-Bayern

Bundesliigan alun kunniaksi Viaplaylla on HUIPPUTARJOUS. Katso kaikki Bundesliigan matsit sekä Joel Pohjanpalon 2. Bundesliigan pelit alle kympillä kuussa! Ei sitoutumispakkoa. Viaplay nyt 9,99€/kk (norm. 29,99€).
NAPPAA TARJOUS