Sunnuntaina Serie A:ssa mitellään Milanon derby ja lähtökohdat otteluun ovat herkulliset.

Asetelmat derbyyn ovat todella kutkuttavat. Milan on sarjassa kolmantena ja Internazionale neljäntenä. Eroa on yksi piste.

– Papereissa on isolla risti ja sen perässä kysymysmerkki. Se säilyttäisi tilanteen ja molemmat säilyttäisivät kasvonsa. Se on varmaa, että tulee vähämaalinen ottelu, sillä peruslähtökohtana molemmilla on, että tätä ottelua ei hävitä, toteaa SuomiFutis-sivustolle pitkän valmentajauran tehnyt Ari Tiittanen.

Tiittanen on valmentajaurallaan vieraillut Italiassa ja kohdannut Serie A-seuroja eurocupeissa. Valmentajavelho on käynyt myös katsomassa Milanossa, millaisia spektaakkeleja paikallispelit ovat.

– Kahdesti olen Milanon derbyn nähnyt. Siellä koko kaupunki kuhisee aamusta iltaan, eikä kummassakaan leirissä olla rauhallisin mielin. Pelaajat käyvät suhteellisen kuumina ja se sotkee peliä. Nämä ottelut usein ratkeavat johonkin kimmokkeeseen tai pilkkuun. Nämä ottelut ovat myös niitä pelejä, jossa tehdään sankareita. Joku tilttaa kulmapotkun jälkitilanteesta upean puolivolleyn sisään tai saksipotkumaalin, Tiittanen maalailee.

Milan on ollut viime peleissä aavistuksen vahvempi kuin Inter. Milanilla on menossa Serie A:ssa viiden pelin voittoputki, kun taas Inter on voittanut kolmesta edellisestä pelistä vain yhden ja pelit menivät penkin alle myös Eurooppa-liigassa.

– Se on yksi herne lisää Milanin vaakakuppiin. Milanilla on ollut viime aikoina paketti paremmin kasassa. Siksi se lähtee tähän peliin lievänä ennakkosuosikkina. 1-0-tulos olisi ehkä se ensimmäinen vaihtoehto, jonka paperille raapustaisin. Interille tasapeli olisi varmasti hyvä tulos.

– Tulee joka tapauksessa tiukka kamppailu. Maaleja jos tulee, ne voivat tulla hyvinkin heti ottelun alussa. Avausmaalilla on todella suuri merkitys. Jos Inter sen tekee, se voi voittaa ja jos Milan sen tekee, se voittaa varmasti, Tiittanen myhähtää.

AC Milan – Internazionale sunnuntaina klo 21.30.