Nyt karkasi aggressio käsistä – tuomarin päälle heitettiin kiehuvaa vettä: ”En pelkää palata töihin”

© Kuva: Getty Images

Tuomarin työ ei kuulu urheilumaailman kiitollisimpiin. Onnistuneista suorituksista muistetaan kehua vain harvoin, ja jos työskentely ei miellytä osaa katsojista, on seurauksena buuauksia, herjoja ja muuta häirintää. Pelaajien ja valmentajienkin taholta sättimistä joutuu sietämään.

Aika ajoin otsikoihin nousee vielä ikävämpiä tapauksia, kun tuomareihin käydään jopa käsiksi. Argentiinalaisessa alasarjajalkapalloilussa nähtiin kuitenkin aivan uudenlaista aggressiivisuutta, kun avustavan erotuomarin niskaan heitettiin kiehuvan kuumaa vettä.

Pelattiin San Juanin maakunnan paikallisliigan ottelua Marquesadon ja San Martínin välillä – Argentiinan kuudennella sarjaportaalla – kun kotijoukkue Marquesadon kannattajat heittivät tuomari Rosana Pazin päälle kuumaa vettä. Paz kävi pelin jälkeen sairaalassa näyttämässä vammojaan ja sai lääkäreiden mukaan ”vakavia pallovammoja”.

– Olin linjatuomarina eikä pelissä ollut tapahtunut mitään erityistä. Yhtäkkiä minua poltti kuumuus ja pyysin päätuomaria tuomaan minulle kylmää vettä. Myös pelaajat heittivät päälleni vettä. Pelaajien käytös oli oikein hyvää, Paz kertoi Canal 13:n haastattelussa Tiempo de San Juanin mukaan.

– Ottelua ei keskeytetty, koska peliä oli pelaamatta vain joitain sekunteja. En kuitenkaan olisi voinut jatkaa selän kipujeni takia. Sillä hetkellä ajattelin, että se saattoi olla jotain muutakin, mutta ei. Heittäjät olivat suoraan takanani.

– Tuomarina sitä on tottunut solvauksiin tai liioiteltuihin herjoihin, mutta tällaista en odottanut ikinä. En kuitenkaan pelkää palata otteluihin ja toivon voivani tuomaroida taas perjantaina. Kaikkien näiden vuosien varrella tällaista minulle ei ollut tapahtunut koskaan. Päälleni on voitu sylkeä, mutta ei mitään tällaista, Paz jatkoi.

Paz ei usko, että hyökkäys johtui hänen sukupuolestaan, vaan epäilee, että sama olisi voinut tapahtua kenelle tuomarille tahansa.