Saksan maajoukkueen päävalmentajalta todella raju ratkaisu – näytti ovea avainpelaajille: ”Olen varma, että tämä on oikea ratkaisu”

© Kuva: Getty Images

Saksan A-maajoukkueessa kuohuu. Päävalmentaja Joachim Löw kertoi, etteivät avainpelaajat Jerome Boateng, Mats Hummels sekä Thomas Müller enää kuulu hänen suunnitelmiinsa.

Viime kesän heikko menestys MM-kisoissa herätti kritiikkiä Löwiä kohtaan, mutta päävalmentaja ei pelkää tehdä kovia ratkaisuja kääntääkseen Saksan kurssin. Löw ja apuvalmentaja Marcus Sorg matkustivat Müncheniin kertoakseen Bayern Münchenin tähtipelaajille päätöksestä jättää heidät sivuun A-maajoukkueen toiminnasta.

Löw haulaa uudistaa A-maajoukkueen runkoa. Boateng ja Hummels ovat 30-vuotiaita ja Müller 29-vuotias. Kaikilla kolmella on siis vielä useita hyviä pelivuosia edessään.

– Minulle on tärkeää, että avaan ajatuksiani ja suunnitelmiani pelaajille ja Bayernin johdolle henkilökohtaisesti. Vuoden 2020 EM-kisaurakka on alkamassa ja halusimme tehdä selväksi, että tämä on uusi alku. Haluamme joukkueelle uutta ilmettä. Olen varma, että tämä on oikea ratkaisu, Löw avasi ESPN:n mukaan.

Kaikki kolme pelaajaa olivat avainrooleissa vuonna 2014, kun Saksa juhli maailmanmestaruutta.

– Kiitän Matsia, Jeromea ja Thomasia useista menestyksekkäistä, upeista ja ainutlaatuisista vuosista, jotka jaoimme. He ovat suuria pelaaja, jotka edustavat hienoa aikaa maajoukkueessa. Vuosien aikana he saavuttivat uskomattoman paljon joukkueelle, Löw kiitteli.

Saksa putosi Nations Leaguessa B-divisioonaan ja jäi MM-kisoissa alkulohkonsa viimeiseksi. EM-karsinnoissa Saksa pelaa Hollannin, Viron, Valko-Venäjän ja Pohjois-Irlannin kanssa samassa lohkossa C.