Entinen Suomen A-maajoukkuehyökkääjä Shefki Kuqi on erittäin kiinnostunut valmennuspestistä Englannin Ykkösliigan Bradford Cityssä. 42-vuotias suomalainen on jopa valmis merkittävään joustoon palkkavaatimuksensa suhteen.

Mikäli Kuqi tehtävään valittaisiin, tulisi hänestä Englannin ammattilaissarjojen ensimmäinen kosovolaissyntyinen valmentaja.

Kuqi on koonnut tuekseen valmiin valmennustiimin, johon kuuluu apulaisvalmentaja Jonathan Hill, Manchester Unitedin entinen pitkäaikainen akatemiavalmentaja, joka on toiminut myös Fulhamin edustusjoukkueen apulaisvalmentajana. Parhaillaan Hill on kiinnitettynä norjalaiseen Tromsdaleniin.

– Olemme tarkkailleet Bradfordia pariin otteeseen kauden aikana, ja meistä heillä on todella paljon potentiaalia, Shefki Kuqin lähipiiriin kuuluva nimetön lähde kommentoi Telegraph and Argusille.

– Tiedämme, että seuran taloustilanne on vaikea, ja he tulevat ilmoittamaan kahden miljoonan punnan tappioista. Keskustelemme kuitenkin mieluusti Julian Rhodesin kanssa asioiden järjestämisestä siten, ettei se maksa heille kovin paljon. Päämäärämme on varmistaa seuran säilyminen sarjassa välittömästi.

– Tiedostamme, että Bradford keskustelee monien henkilöiden kanssa ja he ovat luultavasti karsimassa ehdokaslistaansa nyt. Minusta meidän pakettiamme kannattaa kuitenkin harkita. Bradford City on seura, jolla on mahtavia mahdollisuuksia ja oikeanlainen infrastruktuuri.

62 A-maaottelua pelannut Kuqi vietti peliuransa aikana Britteinsaarilla kaikkiaan 11 vuotta, 11 eri seurassa. Parhaiten hänet muistetaan Ipswichistä, Crystal Palacesta, Blackburnista ja Sheffield Wednesdaysta.

Peliuran päätyttyä keväällä 2013 Kuqi on suorittanut vaadittavat valmentajatutkinnot, ja saanut valmennuskokemusta Suomesta neljän kauden ajalta. Kuqi on valmentanut Honkaa, PK-35 Vantaata ja FC Interiä. Rahan perässä hän ei Bradfordiin pyri.

[readmore from=Kuqi-Shefki]

– Haluamme, että Kuqin palkka sidotaan tuloksiin. Olemme valmiita panemaan maineemme peliin Bradfordin vuoksi, Kuqin puhemies kommentoi kehdelle.

Bradford on Englannin Ykkösliigassa tällä hetkellä toiseksi viimeisenä, mutta eroa viimeisellä säilyjän paikalla olevaan Oxfordiin on vain kolme pistettä. Sarjaa on pelaamatta vielä 12 kierrosta.

Bradfordin valmentajan pesti on ollut viime aikoina erittäin tuulinen, sillä viimeisten 13 kuukauden aikana joukkueella on ollut peräti kuusi eri valmentajaa, joista kaksi väliaikaisella pestillä. Tällä hetkellä joukkueen väliaikaisluotsina toimii 32-vuotias Martin Drury.