Tim Väyrysen ja Richard Jensenin edustama Roda JC on antanut potkut päävalmentaja Robert Molenaarille.

Molenaar, 50, nimitettiin Rodan päävalmentajaksi ennen viime kauden alkua. Joukkue putosi hänen debyyttikaudellaan Hollannin pääsarjasta Eredivisiestä. Roda joutui karsimaan liigapaikastaan ja hävisi Almere Citylle.

Roda JC:n tiedotteessa kerrotaan, että viime viikkojen huonot tulokset ajoivat seuran antamaan kenkää Molenaarille. Roda on Eerste Divisiessä seitsemäntenä, kun runkosarjasta on yhdeksän kierrosta pelaamatta.

Molenaarin paikan ottaa loppukauden ajaksi seuraikoni Eric van der Luer, joka on toiminut edelliset 3,5 vuotta seuran kykyjenetsijänä ja alle 21-vuotiaiden joukkueen valmentajana.

Van der Luer ja Molenaar kinastelivat viime viikolla suomalaiskärki Väyrysen peliesityksistä julkisuudessa. Van der Luer kritisoi reservijoukkueen kanssa pelannutta Väyrystä ja Molenaar kehotti seuraikonia pitämään vastaavat puheet seuran sisäisinä.

Väyrynen, 25, siirtyi Rodaan viime kesänä saksalaisesta Hansa Rostockista. Hän on pelannut kerkradelaisseuran edustusjoukkueessa 12 ottelua ja onnistunut maalinteossa kerran.

Topparina pelaava Jensen, 23, siirtyi myös Rodaan viime kesänä. Hän tuli Kerkradeen toisesta Eredivisien putoajaseurasta Twentestä. Jensen on pelannut Rodan edustusjoukkueessa 22 ottelua ja iskenyt yhden osuman, mutta hän on ollut kahdesta edellisestä sarjapelistä sivussa polvivamman takia. De Limburger -lehti kertoi maaliskuun alussa, että suomalaispuolustajan kausi saattaa pahimmillaan olla ohi.

Väyrynen on pelannut Suomen A-maajoukkueessa 12 kertaa. Jensen kuului Pikkuhuuhkajien vakiokalustoon ja pelasi viimeisen nuorten maaottelunsa viime lokakuussa.