Muistatko vielä Marokon maajoukkuepelaajan Adel Taarabtin, joka ihastutti vuosikymmenen vaihteessa silkkisellä pallokosketuksellaan Englannin kentillä?

Toukokuussa 30 vuotta täyttävä Taarabt debytoi lauantaina Portugalin suurseurassa Benficassa, kun hän tuli 71. minuutilla vaihdosta kentälle 1-0-voitossa Tondelaa vastaan.

Taarabtin urakehityksestä olennaisen kertonee se, että hän pelasi ensimmäisen pelinsä Benfican edustusjoukkueessa vasta nyt, vaikka siirtyi seuraan jo kesällä 2015 purettuaan sopimuksensa Queens Park Rangersin kanssa.

Marokkolaistaituri on viettänyt lähes koko aikansa Portugalissa Benfican reservijoukkueessa. Ennen tätä kautta hän pelasi 1,5 vuotta lainalla italialaisessa Genoassa.

Taarabt on läpi uransa ollut ristiriitainen hahmo. QPR:n entinen manageri Neil Warnock kuvaili silloista kapteeniaan BBC:n mukaan ”lahjakkaaksi, jännittäväksi ja turhauttavaksi”, kun häntä pyydettiin kuvailemaan Taarabtia kolmella sanalla. Toinen QPR:n entinen manageri Harry Redknapp taas sanoi lokakuussa 2014, että Taarabtilla oli silloin lähes 20 kiloa ylipainoa.

Marokon A-maajoukkueessa hän on pelannut 18 ottelua, joista viimeisin oli maaliskuussa 2014. Kolme vuotta aiemmin hän oli ilmoittanut lopettavansa maajoukkueuransa, kun Marokon silloinen päävalmentaja Eric Gerets penkitti hänet Afrikan-mestaruuskilpailujen karsintaottelussa Tansaniaa vastaan. Taarabt palasi kuitenkin maajoukkueeseen vielä samana vuonna.