Tanskan liigan runkosarja pakettiin – Huuhkajien pelaaja pelasti joukkueensa lisäajalla

© Kuva: Juha Tamminen

Tanskan Superliigassa pelattiin sunnuntaina runkosarjan 26. eli viimeinen ottelukierros. Nyt joukkueet jaetaan kuuden joukkueen mestaruussarjaan ja kahdeksan joukkueen putoamissarjaan.

Kierroksen dramaattisin taistelu nähtiin Esbjergin ja Vejlen välisessä kohtaamisessa. Suomalaistopparit Markus Halsti ja Noah Nurmi eivät tänään olleet kokoonpanossa, mutta Esbjergin johtaviin pelaajiin lukeutuva Joni Kauko nousi jälleen joukkueensa sankariksi.

Syyskuun alusta lähtien lähes koko ajan kuuden parhaan joukossa majaillut ja pirteän kauden pelannut Esbjerg oli jo lipsahtamassa kalkkiviivoilla alempaan sarjaan, kunnes Huuhkajien keskikenttäpelaaja otti tuttuun tapaan roolia. Kauko teki lisäajan toisella minuutilla Esbjergille 2-1 -voittomaalin ja pelasti joukkueensa ylempään loppusarjaan. Esbjergin voiton arvoa nostaa sekin, että Vejle karkasi tunnin kohdalla johtoon rankkarimaalilla, ja Esbjerg pelasi viimeisen reilun vartin miesvajauksella Lasha Parunashvilin saatua suoran punaisen kortin.

Maali oli Joni Kaukolle jo kauden seitsemäs sarjaotteluissa. 28-vuotias Kauko on pannut uransa maaliennätyksen komeasti uusiksi, sillä aiemmin hän oli pystynyt parhaimmillaan neljään sarjamaaliin (Interissä kaudella 2014 ja Energie Cottbusissa kaudella 2015-2016).

Kaukon maalitilanteessa nähtiin Vejlen maalivahti Thomas Hagelskjaerilta paha virhe. 24-vuotias tanskalainen pudotti pallon käsistään eteensä, ja kulmalipun suunnasta tilanteeseen rynninyt Kauko riisti pelivälineen ja sijoitti sen tyhjään maaliin. Hagelskjaer aloitti ottelun vaihtopenkillä, mutta tuli avausjakson lopulla slovakialaisen ykkösvahdin Pavol Bajzan tilalle. Pahat kielet puhuivat Twitterissä myös ottelufiksauksen mahdollisuudesta, mutta tuskinpa – ja toivottavasti ei – näissä puheissa mitään perää on.

Kaukon urotyö pudotti alempaan loppusarjaan Aalborgin, joka voitti omassa runkosarjan päätösottelussaan kotikentällään Aarhusin 3-1. Aalborgille putoaminen oli karvas pala, sillä se jäi alempaan loppusarjan vain vähempien tehtyjen maalien takia, samoin pistein ja samalla maalierolla kuin Nordsjaelland.

Piikkipaikalta ylempään loppusarjaan lähtee FC Kööpenhamina, joka voitti sunnuntaina Hobron maalein 3-1. Jesse Joronen torjui tuttuun tapaan Kööpenhaminan maalilla.

Vain pisteen päässä Kööpenhaminasta on mestaruutta puolustava FC Midtjylland, joka kaatoi tänään Sönderjysken 2-1. Huuhkajien kippari Tim Sparv istui koko pelin Midtjyllandin vaihtopenkillä.

Sarjakolmonen Odense on jäänyt FC Kööpenhaminasta jo 19 pisteen päähän, joten mestaruustaistelu on vahvasti kahden kauppa. Ylemmän loppusarjan täydentävät runkosarjan nelonen Bröndby ja kuudes Nordsjaelland. Paulus Arajuuri pelasi Bröndbyn keskuspuolustuksessa täyden 90-minuuttisen ja sai varoituksen, kun Bröndby nujersi vieraissa Horsensin 3-1.

Nordsjaellandin nuori Oliver Antman odottaa yhä Superliiga-debyyttiään, eikä tänään vaihtopenkillä ollut. Nordsjaelland voitti vieraissa Vendsysselin 1-0. Benjamin Källman istui koko pelin Vendsysselin vaihtopenkillä ja jatkaa joukkueineen kauttaan alemmassa loppusarjassa. Vendsyssel oli runkosarjan kolmanneksi huonoin joukkue.


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.