HIFK tiedotti torstaina alkavan veikkausliigakauden kapteenistostaan. Joukkueen uudeksi kapteeniksi nimettiin HJK:sta seuraan siirtynyt keskuspuolustaja Hannu Patronen. Toukokuussa 35 vuotta täyttävä Patronen aloitti veikkausliigauransa Hongassa, ja vietti vuodet 2008-2016 Ruotsissa ja Norjassa ennen paluuta Veikkausliigaan ja HJK:hon. Klubissa Patronen pelasi kaksi kautta.

Patrosen varakapteenina toimii HIFK:ta ennenkin kipparoinut seuraikoni Jukka Halme, joka pelasi HIFK:ssa jo juniorina. ”Bragun Gattuso” aloittaa tähtipaidoissa jo yhdeksännen perättäisen kautensa.

Kapteeniston täydentää toinen uusi hankinta, 35-vuotias kenialaismaalivahti Arnold Origi. Origi on pelannut viimeiset 12 vuotta HIFK:n päävalmentajan Tor Thodesenin kotimaassa Norjassa, joten oletettavasti hihaan on tarttunut vuonomaasta myös kielitaitoa. Arnold Origin sukunimi lienee monille tuttu. Hänen serkkunsa Divock Origi pelaa Valioliigaa Liverpoolissa, ja on esiintynyt Belgian A-maajoukkueessa 26 kertaa.

HIFK Fotboll

@HIFKedustus
Hannu Patronen, Jukka Halme ja Arnold Origi muodostavat HIFK:n kapteeniston kaudella 2019.

Hannu Patronen är HIFK:s lagkapten under säsongen 2019 tillsammans med Jukka Halme och Arnold Origi.

#HIFKFotboll